Ако инсталирате Windows 11 на вашия лаптоп, може да станете свидетел на някои необясними неща, които се случват с неговата батерия. Работещият с най-новата версия на операционната система на Microsoft лаптоп на един Reddit потребител най-сетне е надминал простосмъртните ограничения на 100 процента заряд на батерията, поставяйки нов стандарт за лаптопите по цял свят. Явно наистина живеем във време на технология за хиперзареждане и неограничена мощност.

Въпросният потребител забелязал странната информация докато играел скромната игра Old School Runescape: „статус на батерията: зареден напълно 103 процента“. Няколко часа по-късно батерията достига 104 процента. Духовити потребители кръстиха тази версия на Windows 11 Firestarter Edition и приканиха човека да се отдалечи бавно от лаптопа, защото може би без да иска е създал „бомба със закъснител“.

Разбира се това е бъг, а не функционалност. Моделът на лаптопа не е известен, но се знае, че версията на Windows 11, където това се случва, е 22483.1000.

Това не единственият проблем, който Windows 11 причинява на батериите. Известни са случаи, когато дадено устройство отказва да се зареди отвъд определен процент, като отчита сериозен спад в своя живот или просто отказва да покаже колко енергия остава към момента. Според мнозина чистата ISO инсталация е решението за такива бъгове, вместо да ъпгрейдвате от Windows 10.

Снимка: Microsoft

Виж още: 17-годишен разби изискването за Facebook акаунт при Oculus Quest 2