Samsung представи Galaxy Alpha, първия Android смартфон на компанията с метална рамка, само преди два дни, а той вече е в офиса на HiComm. Имахме възможност да направим подробна фотосесия и да разгледаме апарата от „първо лице“. Всички снимки можете да видите ексклузивно в нашата галерия.

Както вече съобщихме, Samsung Galaxy Alpha е най-тънкият представител на серия Galaxy, което се усеща в ръката. Същото можем да кажем и за теглото му, което е 115 г и е по-малко от това Galaxy S5 mini – апаратът е лек, но не прекалено и седи удобно в джоба. Alpha е добро предложение за всеки, който търси голям екран, но и компактни размери, които да не пречат в ръка, джоб или чанта.

 

 

Когато казахме дисплей, припомняме, че той е 4.7-инчов с резолюция 1280x720 пиксела. Процесорът е 8-ядрен Exynos 5, който трябва да се справя отлично с работата да осигури плавно и безпроблемно потребителско изживяване. Оперативната памет е 2 GB, а вътрешната – 32 GB. За съжаление липсва слот за microSD карта. Основната камера е 12 MP, придружена е от LED светкавица и записва 4K видео с 30 кадъра в секунда, а предната – 2.1 MP.

 

 

Разликата в конструкцията се усеща – хубаво е да усетим хладния метал в телефон на Samsung. Материалът не е защитен със стъкло или пластмаса, а в ъглите на телефона се виждат приятни акценти, които избягват гладката и правоъгълна форма на Galaxy Alpha. Бутоните за контролиране на звука също са метални и са разположени от лявата страна на панела, а при натискане реагират с приятно щракване. Формата ги прави ясно различими, така че няма да имате проблеми с опипване по страничния панел. От дясната страна е бутонът за включване на телефона. На долния край е microUSB отворът и решетката на високоговорителя. Жакът за слушалки се намира в горния край.

По предния панел няма промени, като е запазен и сензорът за пръстови отпечатъци. Задният панел се отваря, а от Samsung са запазили меката пластмаса и ситните точици, с които е обсипана. Под капака се намира батерията, която е с капацитет 1860 mAh. Към момента не звучи като много, но ще можем да дадем повече инфорамция, когато направим своето пълно видео ревю.

 

 

Въпреки че очакванията бяха за повече метал, рамката е достатъчна, за да придаде допълнително чувство за здравина и приятно усещане. По-компактните размери по днешните стандарти, комбинирани с добрия хардуер, могат да направят Galaxy Alpha сериозен конкурент на бъдещия 4.7-инчов iPhone. Разбира се, ще трябва да изчакаме премиерата му, за да имаме повече информация, но се предполага, че именно това е стратегията на корейците. Очаквани сериозна битка, как мислите?

 

Galaxy S5 mini (ляво) и Galaxy Alpha