Ултра дизайн

За да се вдъхновите от изяществото на серия 6510, може би най-добре ще е да застанете отстрани. Да, отстрани. Не се учудвайте. Ще останете изумени, докато погледът ви се плъзга по ултратънкия профил на телевизора. Да, моделите от серията са „вталени” фантастично, до степен, която може да накара дъха ни да спре. Нещо повече, въпреки размерите си (101.6 см диагонал) дисплеят е достатъчно лек, с тегло без стойката около 16 кг, съответно може да бъде практично монтиран върху стената във всекидневната.

3х3

3D видео. 3D очила. И убийст­вен 3D звук. Изживяването е феноменално, защото просто за броени секунди се озовавате не къде да е, а вътре, в центъра на динамиката, заобиколени от поразяващи образи и връхлитащи звуци. Основна заслуга за тази неповторима емоция има технологията HyperReal на Samsung за кристално ясна и ярка стереоскопична картина в комбинация със сертифициран обкръжаващ SRS TheaterSound HD саунд, който се постига единствено с помощта на вградените в телевизора говорители. Очилата са активни, леки и ергономични дори при продължително носене – за това заслуга имат огъващите се рамки и практичните подложки за носа.

 

Няма никакъв проблем дори да побъбрите с някой любим човек по Skype директно през UE40D6510! Трябва само да свържете камера!

 

Тайната

Тя се крие в технологиите, които Samsung с години търпеливо развиват, съчетават и усъвършенстват. Надграждат активно натрупания опит с инженерна дързост. И съчетават. От една страна, разработка като Ultra Clear Panel със специален антиотразителен слой за повишаване на контраста. От друга, Hyper Real Engine (стана дума за нея) със светодиодна подсветка за прецизно генерирани нюанси особено при тъмните тонове и постигане на перфектното черно. От трета, Wide Color Enhance Plus за разширяване на цветовия обхват и повишаване качеството на цветовото възпроизвеждане. И на четвърто, но не на последно място, Clear Motion Rate. Става въпрос за свръхвисока честота на опресняване на екрана (400 Hz), която работи в тандем с подсветката и дава възможност напълно да се елиминират традиционни дефекти като двойни контури, замъгляване и поява на „духове” около бързо движещи се обекти при гледане на динамично съдържание.


Център

Още в момента, в който разопаковате UE40D6510 (или който и да е друг модел от серията), макар и да не осъзнавате още, той е на път да заеме централното и най-важно място сред системите за забавление у дома. На практика може да свържете телевизора с всякакъв източник на мултимедийно съдържание – телевизионна антена, плейъри, игрални конзоли, компютър, лаптоп, USB флашки и преносими твърди дискове, дори таблет и смартфон! Впечатляващото е, че в повечето случаи дори може да забравите за кабелите – UE40D6510 ще се свърже с голяма част от изброените устройства директно по безжичен път чрез вградения Wi-Fi модул.

 

UE40D6510 разполага с технология за ефективно преобразуване на стандартно 2D видео съдържание в 3D

 

Интелект

Телевизорите вече не са това, което сме свикнали да възприе­маме – безжизнена комбинация от дисплей, тунер и антена. Модели като настоящия са достатъчно „умни” и могат да изместят лаптопа или настолния компютър като източник на актуално и динамично мултимедийно съдържание. Благодарение на свързаността с интернет (чрез класически LAN или Wi-Fi) и функции като SmartHub, SocialTV или YourVideo може да търсите, сваляте (свободно или срещу заплащане), маркирате и да се абонирате за желаните от вас филми, музикални клипове, песни и снимки! Може да споделяте, коментирате и препоръчвате харесваните от вас заглавия с приятели в познати социални мрежи (Facebook, Twitter).

 

 

 


ДАННИ: Диагонал: 40” (101,6 см); Резолюция: 1920x1080 (Full HD), Тунер: DVB-T/C, MPEG-4, Входове: HDMI x 4, 1 компонентен вход (Y/Pb/Pr), 1 композитен вход (AV), D-sub, CI слот, PC audio, Scart, DVI audio, Ethernet, Wi-Fi, Размери: 1068.4x683.6x275 мм, Тегло: 16 кг, Технологии: 3D Hypereal Engine, Ultra Clear Panel, Clear Motion Rate 400MHz, Smart TV, Search All, Social TV, Skype

ДА: Феноменален дизайн, смайващо качество на образа, „смарт” възможности

НЕ: По-висока цена на 3D очилата

МНЕНИЕ: Елитен 3D „смарт” телевизор от най-ново поколение, събрал всички авангардни технологии от света на домашното мултимедийно забавление


 

 

Тагове: