Свикнали сме да асоциираме преносимите компютри на Fujitsu със сериозни бизнес машини, които безропотно и ефективно вършат своята работа. Lifebook AH564 обаче може да се похвали с няколко хардуерни предимства, които го превръщат в истински продукт за забавление, който не само няма да ви остави да скучаете, но ще ви предизвиква да изпробвате повече и повече начини да си почивате от работното ежедневие.

 

Екран, очакващ докосване

Основна отличителна черта на модела е неговият 15.6” екран, който е чувствителен на допир и разпознава няколко докосвания едновременно – т.нар. мултитъч. Тази характеристика отключва куп нови начини за взаимодействие с лаптопа, които могат да са ви полезни както при работа с Modern интерфейса на Windows 8 – например при браузване и разглеждане на снимки, така и в игрите, където директната интеракция с ръце създава много по-приятно изживяване. Към това можем да добавим и възможността да нарисувате или скицирате нещо директно на екрана на Lifebook AH564.

 

 

 

Хардуер, готов за забавления

Към иновативния дисплей на Lifebook AH564 следва да добавим и сериозните възможности за обработка на 3D графика, осигуряващи необходимата производителност за работа с актуалните игри. Заслугата е основно на видеокартата NVIDIA GeForce GT 720M с 1 GB собствена видеопамет и на процесора Intel Core i5-4200М от четвърто поколение, с които се предлага моделът. Оперативната памет DDR3 с обем 6 GB ще ви стигне дори за натоварена многозадачна работа, а за съхранение на данните и инсталиране на приложения имате на разположение твърд диск с цял 1 TB пространство.

 

Хардуерът е достатъчно мощен за работа с натоварващи приложения и игри

 

 

 

Приятно впечатление прави и допълнителното оборудване на преносимия модел на Fujitsu. Налични са цели 4 USB порта, три от които работят по най-бързия стандарт USB 3.0. Един от портовете може да се използва за зареждане на мобилни устройства дори когато компютърът е изключен, което дава несравнимо удобство, докато пътувате. Към екстрите следва да споменем наличието на вградена Bluetooth 4.0 поддръжка, high definition звука с DTS Boost технология и двуслойното DVD устройство, осигуряващо съвместимост с повечето оптични носители. Към ергономичните качества на модела се числят както приятните материали и удобната клавиатура, така и големият тъчпад. И не на последно място Fujitsu Lifebook AH564 е готов да ви забавлява почти 5 часа дори когато нямате достъп до електричество.

 

Основни параметри:

• Екран: 15.6” LED 1366x768
• Процесор: Intel Core i5-4200M – 2.5-3.1 GHz
• Видеокарта: NVIDIA GeForce GT 720M, 1 GB DDR3 VRAM
• Памет: 6 GB DDR3-1600
• Твърд диск: 1 TB, 5400 rpm
• Мрежи: 10/100/1000 Ethernet, 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0

Fujitsu Lifebook AH564 е наличен от Vali.bg, а цената е 1489 лв.

Тагове: