Трите ноутбука Lifebook E733, Lifebook E743 и Lifebook E753 от новата E-серия на Fujitsu са за потребителите със сериозни изисквания към качеството на изработката и вградените системи за сигурност. Убийствено солидни като самурайски меч и Made in Japan, те са ултимативното бизнес решение.

Лесни за разпознаване

Трите ноутбука от E-серия на Fujitsu външно се различават само по дължината, което се дължи на различните диагонали за дисплеите – предлагат се 13.3-, 14- и 15.6-инчови решения. Иначе всички модели правят силно впечатление с елегантния си металически дизайн с червени акценти, какъвто познаваме от класическия облик на самурайските мечове. Профилът в най-тънката си част е едва 20 мм, а в най-дебелата – не повече от 27 мм. Всъщност това са най-леките бизнес лаптопи, излизали някога от японските заводи на компанията, като тук, разбира се, не броим представителите сред ултрабуците. Може би не е излишно да уточним, че между трите има разлика и в теглото, макар да е минимална. Най-компактният Lifebook E733 тежи 1.6 кг, 14-инчовият – 1.8 кг, а най-големият – 1.9 кг.

Общото между трите модела

Независимо кой размер си харесате, можете да разчитате на надеждна изработка от първокласни материали. Специално внимание е обърнато на магнезиевия капак, гарантиращ издръжливост при чести пътувания, както и на металните панти, за които можете да сте сигурни, че няма да се разхлабят или износят при често отваряне и затваряне на ноутбука.

Изключително важна за всеки лаптоп е неговата система от въздухо­отводи, която го пази от прегряване и увреждане на уязвими компоненти като твърдия диск. При Е-серия те са разположени странично и по този начин осигуряват ефективно охлаждане, без да нагряват колената ви или да ви създават какъвто и да било дискомфорт.

Ноутбуците от E-серия на Fujitsu са с подсилен магнезиев капак и алуминиев корпус, профилът на който е само 20 мм в предната част, а в задната – 27 мм. Наличните портове стават още повече, ако използвате док станция с порт репликатор.

Добре подготвени за бизнеса

Моделите от E-серия използват 6-клетъчна Li-Ion батерия с капацитет 6700 mAh, която в икономичен режим осигурява автономия на устройствата до 13 часа. Ако се питате дали производителността варира според размера на екрана, отговорът е по-скоро „не“.

Lifebook E733 е с HD резолюция (1366x768 пиксела), Lifebook E743 – с HD+ (1600x900), а Lifebook E753 идва с Full HD екран. Ако търсим логиката, по-малките дисплеи би трябвало повече да щадят батерията. Но тук трябва да вземем предвид и охлаждането, което е по-сложно при по-компактните модели и също е свързано с разход на енергия. Както и да е, използването на лаптопите за период от 9 до 13 часа според натоварването си е сериозно постижение и екстра за всеки бизнесмен.

Но екстрите не свършват дотук. И при трите ноутбука твър­дият диск е хибриден и съчетава 500 GB HDD с 8 GB SSD за светкавично бързо кеширане. Можете да се възползвате от модулна технология за инсталиране на втори диск и втора батерия, с която автономията скача до невероятните 19 часа! Ако не желаете оптично устройство, на негово място можете да сложите модул за проектор. Ноутбуците са с конектор за док станция, добавяща дори още повече интерфейси. А сред така или иначе наличните портове се нареждат 3x USB 3.0 (един от тях е постоянно работещ за зареждане на мобилни джаджи), 1x Display port, RJ-45, 1x Kensington Lock...

 

Няколко думи и за основните характеристики

В зависимост от модела получавате Core i3 или i5 процесор в комбинация с 4 GB оперативна памет и вградена графична карта от Intel. Последната е икономична и една от причините за отличното представяне на батерията – справя се чудесно с всякакви програми и HD мултимедия, стига да не говорим за актуални 3D игри. Машините идват с четец за пръстови отпечатъци и обичайните за бизнес лаптопите защити на съхраняваните данни.

* * *

Трите лаптопа бяха предложени за ревю от Vali Computers. Актуални цени можете да намерите на сайта на търговската верига: Lifebook E733, Lifebook E743 и Lifebook E753.

Тагове: