Свръхлеките мишки започват да придобиват все повече популярност. Както знаем, те са пригодени основно за FPS (first-person shooter) игри, където по-малкото тегло позволява по-бързо движение, а това е от първостепенно значение, когато разликите между победа и загуба се измерват в части от секундата. Krypton 550 попада в тази категория, но предлага и някои допълнителни екстри. Теглото ѝ от едва 70 грама е постигнато с т.нар. медена пита дизайн. Той включва множество малки дупки по корпуса, които премахват излишната пластмаса и разкриват вътрешността на мишката. От двете ѝ страни намираме същата шарка, само че шестоъгълниците са издадени и осигуряват по-добро сцепление.

Кабелът е от текстил, което го прави по-здрав. Освен това е дълъг 1.8 метра, така че няма защо да се притеснявате, че ще ограничава движенията ви. За да се насладите на Krypton 550 в цялата ѝ прелест, трябва да изтеглите допълнителния софтуер от сайта на Genesis. Оттам може да управлявате два основни аспекта: подсветката и бутоните. Мишката разполага с RGB ефекта PRISMO, което значи, че са налични 16 милиона цвята, над които имате пълен контрол. Още по-впечатляващи са опциите за конфигурация на седемте бутона. Благодарение на вградената памет могат да бъдат запаметявани различни комбинации помежду им. Двата основни бутона (ляв и десен) имат нужда само от 80 грама натиск за активация и издържат на до 20 милиона клика всеки. DPI стойността, от която зависи чувствителността на движение, варира от 200 до 8000 и се контролира от специален бутон. Много е удобно, че и тази промяна може да се обвърже със светлинен профил и така бързо да разбираме на какви настройки играем – само с един поглед.

Сега е моментът да споменем самия сензор, който е PMW3325 и освен вече споменатата максимална резолюция от 8000 DPI предлага ускорение от 20G и скорост на проследяване от 100IPS (инча в секунда). Страхотни параметри! Макар да е пригодена основно за игри, в които се стреля, Genesis Krypton 550 би била достатъчно добра като цяло и за повечето други жанрове. Благодарение на вградената ѝ памет всички веднъж направени настройки от приложението биват запаметявани от мишката и си остават актуални в който и компютър да я включите, без да има нужда от допълнителен софтуер.

Снимки: Genesis

Виж още: Genesis Neon 600 RGB - звук в цветовете на дъгата (Unboxing)