През последните години геймърските столове придобиха голяма популярност и това не е случайно. Те са по-добри от офис столовете, понеже поддържат правилната стойка на тялото, докато сме в седнало положение. Това е постигнато чрез използване на две възглавнички – една поддържаща кръста и една тила ни. Освен това те са много гъвкави, когато говорим за регулиране на височината, облегалката и подлакътниците. Trit 600 RGB не прави изключения в никоя от тези категории.

В случай че за първи път попадате на марката Genesis, нека кажем няколко думи и за нея. Създадена е през 2011 г. и произвежда всякакъв тип гейминг периферия. Също така е спонсор в събития и турнири като: IEM, PGA, Gamescom и Pyrkon. Това само по себе си е доказателство, че говорим за сериозен бранд. А сега към същинското ревю:


Лек, но устойчив

Вътрешната конструкция на стола е от метал, който е покрит с висококачествена пяна, неподатлива на деформации. Това значи, че не би трябвало с времето да се образува вдлъбнатина на седалката. Най-външният слой е от устойчив на износване плат. Това е добра новина, защото, ако покритието беше кожено, то най-вероятно щеше да се спарва през горещите летни дни, особено ако слънцето го напече за определено време. Има и два малки участъка от вътрешната страна на облегалката, които са с покритие от еко кожа, но това е най-вече за естетика.

Точно под седалката се намира газовият амортисьор, който е стандартен – Class 4. Той е отговорен за регулирането на височината, а товаримостта е до 150 кг, което си е впечатляващо. Основата е разделена от земята от пет 60-милиметрови, найлонови колелца. Придвижването им с тях е гладко и безпроблемно и не би трябвало да надраскат повърхността върху която се плъзгат. Макар конструкцията да е стабилна, столът тежи само 18 кг, което значи, че първоначалното му сглобяване и евентуалното му бъдещо пренасяне, няма да са проблем дори за сам човек.


Комфорт за всеки вкус

Най-важният фактор, по който се оценява всеки стол, е дали е удобен. Особено когато говорим за такъв, на който ще седим по цял ден. Както повечето геймърски столове, Trit 600 разполага с две възглавнички, които се поставят зад кръста и тила. Имайте предвид, че тъй като работата им е да поддържат правилната стойка, те са малко по-твърди. По-голямата се движи почти по цялата дължина на облегалката, така че спокойно може да я нагласите според ръста и предпочитанията си.

И като говорим за облегалката, трябва да споменем, че от дясната страна (когато сте седнали на стола) има ръчка за регулирането ѝ. Тя се спуска почти до 90-градусов ъгъл, така че може по всяко време да се отпуснете назад за кратка (или пък дълга) почивка. Подлакътниците също се регулират, затова може да ги нагласите на най-удобната за вас височина. При моето тестване използвах стола в офиса по 8 часа на ден и мога да кажа, че предлага повече комфорт от много офис столове.


Нека бъде светлина

Стигнахме и до това, което отличава Trit 600 от конкуренцията – RGB LED подсветката. На пръв поглед това изглежда като екстра за привличане на вниманието (което си е така), но то не е единствената полза. Както знаем, не е хубаво в тъмна стая да съсредоточаваме погледа си върху един светлинен обект. В такъв случай осветлението на стола би могло да облекчи натоварването върху очите, като добави периферен източник на светлина.

Има и голям избор, понеже са налични над 300 режима. Може да се избере между непрекъснато сияние в един цвят (налични са общо 12) или най-различни цветови комбинации. Те се активират от дистанционно, от което може да се регулира също скоростта на анимацията, както и яркостта. Има и бутон Auto, който на практика е демонстрация на множество режими един след друг.

Сигурно се чудите как се захранва този стол. Под седалката се намира джоб, който е предназначен за външна батерия. Препоръчвам поне 20 000 mAh капацитет. Колко ще издържи, зависи от яркостта и режимите, които ползвате. Има и вариант да включите стола към стандартен USB порт на компютъра си, като така ще имате неограничена енергия. Само че кабелът идва малко къс, затова ще трябва да се използва някакъв удължител, при това стратегически разположен, за да не се омотава в краката ви.


Геймърските столове не са само за геймъри

Не бива името и леко по-екстравагантната визия да ви заблуждават. Геймърските столове са универсални и са също толкова подходящи за работа, колкото и за гейминг. Както вече споменах, аз самият тествах Genesis Trit 600 RGB на работното си място и съм доволен от комфорта, който предлага. За мен това беше първи реален досег с такъв продукт в продължение на по-дълъг период от време и честно казано, трудно бих се върнал към обикновен офис стол.

Вижте още: Razer Blade 15 – тънък, мощен, елегантен. Сбъднатата мечта на мобилния геймър (РЕВЮ)