Eдно специално предложение сред РС мониторите, предназначено преди всичко за потребителите на Windows 8 – то беше приятна изненада изненада за нас, когато пристигна за тест, а със сигурност ще бъде и за тези, които търсят такова устройство. Ключовата характеристика на HANNS.G HT231HPB, който е оптимизиран за Windows 8, е неговият сензорен дисплей. 23-инчовият РС монитор поддържа 10-точков мултитъч, като по този начин позволява директно управление с ръце на „Метро“ интерфейса в операционната система на Microsoft. Разбира се, мониторът може да се използва и с по-стари ОС, но в такъв случай не можете да инсталирате специалните драйвери, разгръщащи пълния му потенциал.

 

Ниска цена и високо качество

HT231HPB използва TN панел, вместо обичайните IPS решения за тъч мониторите, което е и главната причина да се предлага на доста достъпна цена. Той обаче представлява и нагледното свидетелство, че TN матриците могат спокойно да конкурират IPS-ите, както в цветопредаването, така и по отношение на зрителните ъгли. В конкретния случай, ако се постараете да направите калибрация на дисплея, ще постигнете около 97% покритие на гамата RGB, а ъгълът на видимост 170º/160º е гарантиран и без настройки.

Това, че мониторът е с такива параметри, става разбираемо, когато осъзнаем, че друга от ключовите му характеристики, е възможността за наклон на екрана до цели 60º – това невероятно улеснява използването на монитора като огромен таблет.

Екстра срещу всяка вложена стотинка

Както изглежда, тайванските производители на монитора не просто правят дъмпинг на конкурентите си, но дори са на път да ги унизят – защото HT231HPB предлага екстри, каквито не битрябвало да се очакват на тази цена. На първо място сред тях са вградените стерео говорители, които са присъщи на устройствата с ТВ тунер. Такъв тунер тук няма, но мониторът е чудесен способ за забавление на геймърите с времето за реакция от 5 мс или динамичното контрастно съотношение, достигащо 80,000,000:1.

Най-сигурната гаранция за качеството обаче е самата гаранция от производителите и търговците. В случая тя е – 36 месеца! Интерфейсите са пълен набор: VGA, DVI-D, HDMI и USB Audio. На всичкото отгоре HT231HPB е и икономичен – изразходва едва 26W в работен режим и под половин ват в режим на готовност.

Мониторът HANNS.G HT231HPB беше предоставен за тест от ВАЛИ Компютърс. Кликнете на линка, ако се интересувате от актуалната му цена.