Интерактивната телевизия е бъдещето. Това се доказва всеки ден от YouTube, стрийминг гигантите, а сега и от VIVACOM. Ако сте клиент на тази компания, може би вече знаете за новите TV функционалности и интерфейс? Или пък, че вече лесно можете да гледате тяхната IP телевизия и през мрежата на всеки друг интернет доставчик – ако се снабдите с новия компактен сеттопбокс? Нека ви улесним и да ви разкажем повече за тези новости.

ИМА ЛИ ЧОВЕК, КОЙТО ДА НЕ ОБИЧА НОВИТЕ ЕКСТРИ И ВЪЗМОЖНОСТИ?

Като дългогодишен потребител на всички видове услуги от VIVACOM наскоро бях приятно изненадан, че интерактивната телевизия не само се е сдобила с тотално нов, модерен интерфейс, но и доста допълнителни функционалности. Признавам, новостите и морето от екстри и възможности винаги са ме грабвали – надявам се и вас. Но знаете ли защо?

Да започнем от преработения интерфейс. Той вече е още по-минималистичен и не натрапва присъствието си с излишни цветове и тежки графики. Супер бърз е, не разконцентрира вниманието, а подредбата на каналите вече показва дори логата на всеки от тях за още по-доброто им разпознаване. Разположението на контролите из екрана е коренно различно, но очевидно за това доста е помислено и на всеки екран получавате само най-важните функционалности.

Още след стартирането на новия интерфейс впечатление ще ви направи, че вече се предлага персонализирано съдържание („За мен“ или My TV), включващо препоръки за филми, предавания или спортни данни в реално време. Нещо подобно на „AI интелекта“, който големите стрийминг компании използват, за да ви предлагат предпочитаното съдържание. Това е страшно интересно и в комбинация с още една нова функционалност (за фенове на футбола като мен) – допълнителната информация за футболни мачове в реално време на екрана без прекъсване на излъчването, определено можем да поздравим VIVACOM с добрите решения. Търсенето на предавания и филми също е значително улеснено от нова, по-удобна клавиатура. Новата секция съдържа различни категории – ТОП канали, Любими филми/канали, Популярни сега и Продължи гледането. Добавена е и удобна информационна страница при избиране на предаване от Програма, My TV, Видеотека или след Търсене, от която предаването може да се пусне отначало, да се добави напомняне за бъдещо излъчване, а при сериалите да се видят предстоящите епизоди и препоръки за подобни предавания.

Решите ли да станете нов абонат на интерактивната телевизия от VIVACOM, ще може да се зарадвате от оферти с до 240+ ТV канала, от които 75+ в HD качество. А ако предпочитате  оптичната връзка (стига да е налична в района ви), можете да получите телевизията и в пакет с до 900 Mbps високоскоростен оптичен интернет на страхотни цени по оферта „Комбинирай и спести“. През септември всички нови и преподписващи клиенти с IPTV получават и филмов пакет MAXI с включено разнообразно филмово съдържание и в допълнение възможност да гледат любимите си ТV канали на втори екран като смартфон или таблет с мобилната телевизия TV GO.

Ако сте клиент на интерактивната телевизия от VIVACOM, то лесно може да преминете към обновения интерфейс, без допълнително заплащане – от менюто на приемника, в таба „Управление“ и подменюто „Изглед на менюта“. Изберете модерния изглед, натиснете „Превключи“ и след рестарт на устройството ще се радвате на новия интерфейс.

НЕ ПОЛЗВАМ ИНТЕРНЕТ ОТ VIVACOM. ПРОБЛЕМ ЛИ Е?

От компанията са помислили и за това. Вече е налице новата полезна услуга, чрез която по всяко време можете да вземете в джоба си компактния приемник (Skyworth HPH07) и да отидете някъде на почивка, ползвайки само него за гледане на любимите си ТV канали.

Ако досега не бе възможно да гледате интерактивна IP телевизия на друго място освен у дома (заради технически ограничения), то днес, стига да имате добър интернет, услугата VIVA IPTV GO ще ви даде тази възможност! С нея може да ползвате всички функционалности на интерактивната ТV където и да се намирате. VIVA IPTV GO позволява използването на до 2 приемника едновременно. Срещу промоционалната цена от 14.99 лв. на месец (и само 10 лв. за допълнителния) може да гледате пакет с повече от 70 канала, над 25 от които с HD качество, както и да активирате допълнително съдържание според интересите си.

Разбира се, услугата може да се ползва не само през LAN, но дори и през безжична Wi-Fi връзка!

Ако всичко това ви е заинтересувало, по всяко време можете да сключите срочен договор за използването ѝ, като отидете и заявите желанието си в магазините на VIVACOM или в онлайн магазина на компанията. Интерактивните функции са приложими за определени канали. Услугите се предоставят при техническа възможност в определени градове. Новият облик на телевизията изисква наличие на конкретни модели приемници. За всички подробности може да се информирате на www.vivacom.bg

Снимки: Vivacom