HD видео за начинаещи със Sony MHS-CM5

От няколко години навсякъде се казва, че всичко е видео, и то не какво да е, а HD видео. Защо въпреки тази декларирана от всички тенденция, продажбите на любителски видеокамери изостават от тези на компактните фотоапарати? Продуктовата мениджърка за видеокамери на Sony Източна Европа - г-жа Розали Чонг, даде отговор за нашето списание: 

«Досега видеокамерите бяха по-скоро семеен продукт. В живота ти трябва наистина да има моменти, които да искаш да запазиш в пълната им цялост – като сватба, кръщене, първите стъпки на новия член на семейството... Видеокамерите се възприемаха като сравнително скъпи и най-вече по-сложни устройства, за работа с които ни е нужна малко повече подготовка. Имаше известна повече психическа и по-малко ценова бариера за масовото им разпространение. Нашият отговор се казва bloggie – ценово достъпна джаджа, в свежи тийнейджърски цветове и изключително лесна за използване. Лесна за забавление. Тя ще направи снимането и споделянето на видео „детска игра”, а израсналите с нея деца ще са готови да продължат забавлението с чудесата на handycam моделите.»

По същество bloggie е джобна видеокамера, изключително лесна както за заснемане на видео съдържание, така и за качването му директно на сайтове за видео споделяне. Наред с достъпната й цена това я прави идеална за масовата тийнейджърска аудитория. Налична е в три модела, най-скъпият от които - MHS-CM5, предлага и 5-кратно оптично приближение при използването й като фотоапарат. Устройството прави 5-мегапикселови снимки и записва Full HD видео (1920x1080).

Функцията SteadyShot елиминира трептенето на камерата, когато снимате ръчно, а тази за разпознаване на лица прави прецизни настройки, за да изглеждате по най-добрия начин, качени в YouTube или Facebook. За улеснение на последното е предвидено камерата да се свърза и зарежда директно от компютър през USB порт. А ако искате да покажете видео произведенията си на голям екран, разполагате с HDMI изход.

* * *

Sony MHS-CM5 (bloggie)
379 лв.

ДАННИ: 1920x1080 Full HD видеозапис, 5 Mpix CMOS сензор, 6.4 см LCD, работи с карти Memory Stick PRO Duo/High Speed/Mark II, Memory Stick PRO-HG Duo и SD/SDHC.
ДА: Изключително интуитивно използване, свеж дизайн, вграден софтуер за качване в социални мрежи.
НЕ: Няма режим за нощно снимане.
МНЕНИЕ: Тийнейджърите ще са луди по тази камера.

Тагове: