Допреди седмица не намирах нищо общо между лазерите и брадата ми. Все пак лазерите са оръжия за масово унищожение в любимите ми научнофантастични филми, докато скромната ми брада е нещо, което харесвам и искам да поддържам. С тримера за брада Philips Серия 9000 се оказа, че двете неща имат много общо. Причината е, че този тример има система за лазерно насочване, с която подравняването и симетрията на брадата се превръщат от пипкава задача в нещо бързо и лесно. В това се убедих от първо лице, след като имах удоволствието да разопаковам една чисто нова бройка на този тример.

Тримерът е лек и удобен, ляга добре в ръката и оставя впечатлението за лъскав продукт. Лазерът му, който се препоръчва да не насочвате към очите си, изскача над главата за бръснене и дава ясни насоки за оформянето на брадата. В комплекта има две глави, така че бързо да подравните мащабните зони и после лесно да се справите с детайлите. И двете имат двойно заточени ножчета от неръждаема стомана и система за повдигане на косъмчетата за прецизно и равномерно подстригване.

Гребенът за подстригване има цифрови индикатори, с които лесно виждате избраната дължина

За самата брада имате гребен за подстригване, който се регулира чрез удобна врътка със 17 настройки за дължина от 0.4 до 7 мм. Така подравняването на брадата става бързо и лесно, а избраната дължина е видима от цифровите индикатори в предната част на тримера. Там е и индикатор за заряда на батерията, която издържа автономно до 80 минути, което трябва да е достатъчно, дори да отделяте внимание на най-незначителните детайли. Изчистването също е изключително лесно и удобно, тъй като конструкцията на Philips Серия 9000 е изцяло миеща се и позволява почистване директно под струя вода. Последният по-важен щрих в кутията на тримера е калъфът за съхранение, който ще бъде високо оценен от всички пътешественици.

С детайлите в конструкцията и лазерната система за насочване тримерът от серия 9000 на Philips е сред най-практичните и удобни решения за мъжете, които искат да имат спретната брада възможно най-лесно и достъпно. Всичко тук става бързо, лесно и интуитивно, което е може би най-важното качество на всяка машинка, която е част от ежедневието ни.