Нужно е да се върнете само няколко години назад във времето, за да си спомните, че смартфоните се възприемаха като скъпи играчки за хора с по-големи финансови възможности. Днес за щастие на всички ни е ясно, че смартфоните са необходимост, включително и извън служебните задължения. Поради тази причина на пазара вече има смартфони като Lenovo K5. Неговият фокус е върху все по-важната роля на смартфоните като инструмент за забавление и комуникация, а цената му е такава, че всеки може да си го позволи.

 

Светкавично бърза работа

Освен генералното ни възприятие за смартфоните в последните години се промениха и някои установени факти, свързани с тях. Сред тях е вярването, че бързата и ефективна работа е запазена територия за предложенията от най-висок ценови клас. Lenovo K5 опровергава този стереотип благодарение на чипсета Snapdragon 415, с който е оборудван. Работата му е повече от прилична, като разполага с общо осем ядра – четири от които работят на 1.5 GHz, докато останалите са с тактова честота 1.2 GHz. Комбиниран с 2 GB RAM памет, този процесор осигурява бърза и надеждна работа както при по-стандартните задачи в любимите ви приложения, така и когато играете игри или стриймвате видео. Единственото изключение са най-тежките приложения и 3D игри, от които K5 успява да се задъха, но все пак подкарва. На практика обаче можете да разчитате, че всички ежедневни дейности се случват бързо и безпроблемно.

Dolby Atmos стерео високоговорителите, разположени на гърба на K5, осигуряват мощен и чист звук.

 

 

Забавления с живот

Когато сухите спецификации осигуряват спокойствие за работата на смартфона, започваме да си задаваме въпроси за изживяванията, които той може да осигури. Основна отговорност за тях носи дисплеят, който е своеобразен „прозорец“ към забавленията, които ни очакват зад заключения екран. В K5 Lenovo залага на 5-инчов панел с HD резолюция. Той може да се похвали с високи детайли и ярки и наситени цветове, които са комплимент за всяка игра и видео. Допълнителен „живец“ към тях добавя качественият звук, който тук е безкомпромисен. Двойните стерео говорители, оборудвани с Dolby Atmos технологията, предлагат богат, чист и ясен звук с достатъчна сила.

 

Улови момента

Снимките са елементът от всеки смартфон, който стои на границата между забавлението и комуникацията. Причината е, че все по-често общуваме с близките си именно чрез снимки вместо с думи. В Lenovo K5 за тях се грижи основната камера с 13 MP сензор и LED светкавица, с които да улови всички важ­ни моменти, дори да се случват в по-тъмна среда.

Предната камера пък е с 5 MP сензор, като има четири начина, по които може да снима. Очакваните са 3-секундният таймер и възможността да направите снимка само с едно докосване, без значение къде по екрана е то. Възможностите за селфи без докосване се крият в опцията за засичане на лица или знакът V в кадъра.

 

Разнообразна гъвкавост

Последните изисквания, за да бъде един смартфон забавен, са налична батерия и пространство. Lenovo K5 пристига със сменяема батерия с капацитет 2750 mAh, която издържа до 23 часа разговори в 3G мрежа. Вътрешната му памет пък е 16 GB, която може да се допълни с до 32 GB благодарение на слота за microSD карта памет.

С тези финални щрихи Lenovo K5 успява да запълни картината на един достъпен, удобен и способен смартфон, на който можете да се доверите както когато имате работа, така и когато ви доскучае и имате нужда от забавления.