Затворете очи и помечтайте за следващия си лаптоп. Но бъдете смели, много смели. Какво си представихте – тънък и лек модел? С чудесни материали и хладен корпус? Уникален дисплей и батерия, която издържа цял ден? Не, не сте стигнали твърде далеч. Дори може да се окаже, че не сте развихрили въображението си достатъчно, защото новият Lenovo Yoga 900 е всичко това, но и още.

 

Автор: Слави Славчев

 

Толкова много само в 13 инча

Ако попитате дългогодишен професионалист или специалист по компютърна техника, той ще ви каже, че най-добрите лаптопи се предлагат във формат 13.3 и 14 инча. Става дума за системи, които имат висока производителност, чудесна мобилност и ергономия, т.е. предлагат най-малък компромис във всяко едно отношение.
Затова и Yoga 900 ще ви очарова с тънкия си корпус и перфектните пропорции, но и с удобната си клавиатура и големия тъчпад.

 

 

 

Истински гимнастик

Магията обаче се крие в специалната панта между екрана и основното тяло, която позволява въртене на 360 градуса и автоматично заключване в отделните позиции. Можете да използвате Lenovo Yoga 900 по поне четири начина – като обикновен лаптоп, като „палатка“, като таблет и като „стойка“. Това би трябвало да покрие всички възможни конфигурации, в които ще ви се наложи да ползвате устройството.

Самата панта спокойно можем да наречем произведение на изкуството. Нейната метална конструкция наподобява верижка на часовник – от тези, за които всички си спомняме с носталгия и любов. Нейните 813 части позволяват плавно, но стегнато движение, което е възможно да извършвате дори с една ръка. Индивидуалистите, които вече доволно потриват ръце, ще бъдат още по-въодушевени от възможността да поръчат пантата в три цвята – злато, шампанско и платинено сребристо.

 

 

Техника от последно поколение

На такава машина не й отиват компромиси и логично тя е на ниво и в хардуерно отношение. Шесто поколение процесори Intel Core (включително i7), до 16 GB RAM и SSD трябва да ви говорят достатъчно за производителността.

Най-интересното обаче е дисплеят. Зад обозначението QHD+ се крият чудовищните за този размер 3200х1800 пиксела. Матрицата е IPS, а яркостта – цели 300 нита. Без съмнение това е бижуто в модела, което ще ви накара дълго време да го гледате без адекватна реакция. Разбира се, той е чувствителен на докосване, което прави възможен режима таблет. Дис­плеят блести не само със своята страхотна резолюция, но и със 180-градусовите си зрителни ъгли, които позволяват да споделите картината с практически всеки, който се намира от вашата страна на екрана.

 

 

Когато говорим за бързина, е редно да се замислим и за охлаждането. Точно то доказва колко старание в детайлите са вложили Lenovo в проектирането и изработката на този модел. Вентилаторът на Yoga 900 не е от някаква евтина рециклирана пластмаса, а от метална сплав. Той е с 32% по-голям, но и с доста по-нисък профил, което запазва лаптопа тънък. В пантата са поместени специални вентилационни отвори, които не позволяват проникване на прах. В резултат на всичко това Lenovo Yoga 900 има 15% по-голям въздухообмен и 30% по-добро охлаждане.

Дори да не се интересувате от всички тези цифри, това означава много по-хладен и приятен корпус дори при високо натоварване на машината.

И тъй като Lenovo Yoga 900 е до голяма степен лаптоп за мултимедия, налице са и подходящи стерео говорители JBL с мощност 1.5 W. Аудио системата на машината има сертификат Dolby Home Theater, така че с удоволствие можете да се отдадете на гледане на филми.

 

 

Батерия, която може много

Какво би била една такава супер мобилна машина без солидна батерия. В Yoga 900 тя е с 50 процента по-голям капацитет. В часове това означава 9 часа непрекъснато гледане на видео или 10 часа непрекъснато сърфиране в интернет, и то при солидна яркост на екрана. Забележете, че това са съвсем реално измерени стойности, а не псевдочисла, които евентуално биха били постижими в идеални лабораторни условия.

Тагове: