От края на ноември във веригата магазини „Сони Център“ може да се намери персоналният 3D видео шлем HMZ-T2. С него забавленията ви с 2D или триизмерна мултимедия няма да притесняват никого около вас, камо ли гневните съседи. Можете да се наслаждавате на HD филми и игри, при това с феноменален съраунд звук. Това, че шлемът HMZ-T2 може да служи само на един човек, е неговото основно предимство. Но погледнато от друга страна, някой може да се запита защо да дава 1999 лв. за техника, която не може да се използва едновременно от цялото семейство. Запознайте се с екстрите и преценете сами.

2xOLEDHD

Шлемът е с два екрана с органични светодиоди (OLED)
и 45 градуса зрително поле. Модерната технология отстранява смущенията в изображенията, като възпроизвежда дълбоки цветови тонове и висок контраст. Всеки екран плавно показва отчетливи 2D и 3D картини без преплитане на образа за ляво и дясно око.

 

24pTrueCinema

Функцията 24p True Cinema се грижи да гледате филмите точно така, както е предвиждал режисьорът за големия екран. А именно: с гарантирани 24 кадъра в секунда – честотата на кадрите за филми. Ако сте запален почитател на игрите, можете да изберете този режим за по-точен мерник при екшън сцените.

TruBlack &AutoColour

Продължителното гледане на филми и разцъкването на игри може да бъде изморително за очите. Sony са включили специална функция Auto Colour Temperature, която понижава наситеността на цветовете, за да можете да играете по-дълго. И обратно, с TruBlack получавате картина с максимален контраст.

 

5.1-канален съраунд

Шлемът e с технология, създаваща 360-градусово звуково поле, аналогично на 5.1-канален съраунд звук. С друга технология, Harmonic Equalizer, възстановявате загубите при цифровото компресиране на звука. Можете да използвате любимите си слушалки – жични или безжични, с наушници или тип тапи.

 

Комфортът

Безжичното дистанционно управление позволява да регулирате звука и образа, без да се откъсвате от действието. Откачащите се светозащитни капачета служат за по-голямо уединение и по-пълно потапяне в зрителното изживяване. Стабилното захващане за главата и ниското тегло допринасят за пълния комфорт.

Уединение за всички

Интересна възможност е носещият шлема да играе игри, докато в същото време останалите хора във всекидневната гледат филм на телевизора. Разбира се, възможно е и обратното – човекът с шлема да гледа филми, докато другите играят. Това се постига посредством специалния разклонител с два изхода.

 

Цена: 1999 лв.