Здрава конструкция

Razr Droid е събирателен образ на две култови фамилии устройства в историята на Motorola – RAZR, която винаги се е асоциирала с тънък и луксозен дизайн, и Droid, обединяваща телефоните с операционната система на Google, които изправиха американската компания на крака след няколко неособено успешни години. Резултатът е смартфон, толкова тънък, колкото предполага и неговото име Razr (в превод от английски „бръснач”), отличаващ сред тълпата Android-и с уникална визия. Освен че e с профил едва 7.1 мм, Motorola RAZR Droid може да се похвали със здрава и надеждна обвивка. Задният панел е покрит с кевларови влакна, а лицевата част – с Gorilla Glass и обточена с рамка от неръждаема стомана. В допълнение корпусът има специалното нано покритие, което го защитава от надраскване и навлажняване. За съжаление обаче батерията не може да се сменя – факт, който няма да се хареса на много потребители, а и работи с Micro-SIM карта.


Дизайн и хардуер

За сметка на елегантния профил смартфонът е силно издължен и доста широк, което затруднява управлението с една ръка. Разликата например с 4.5-инчовия HTC Sensation XL е само 2 мм на ширина и височина, a дис­плеят на Razr Droid е 4.3”. Екранът е произведен по Super AMOLED Advanced технология и е с резолюция 960х520 пиксела (256 dpi), което ви дава доста добра картина, но цветовете не са толкова живи, колкото в Galaxy S II например. Снабден с двуядрен 1.2 GHz процесор  и 1 GB RAM, съвсем очаквано Razr е доста пъргав. Представя се добре на бенчмарковете, особено в Javascript теста на Sunspider, където показва сериозно ускорение, мултитаскингът също е безпроблемен.

Нищо по-специфично по отношение на камерата – 8 MP с 1080p HD видео – стандарт при високия клас. Налична е и фронтална HD видеокамера за видео­разговори, както и HDMI порт за директен трансфер на снимки и видео към телевизор.

 

Razr има специално покритие срещу намокряне и гръб от лазерно изрязан кевлар – материята, от която се изработват бронежилетките. 

 

Софтуер

Една от забележителните функции тук е Smart Actions. Тя ви позволява да автоматизирате настройките, които ползвате ежедневно. Например, ако в офиса винаги превключвате телефона на тих режим, изключвате Bluetooth и стартирате Wi-Fi, вече не е необходимо да го направите ръчно. Просто отивате в Smart Action и настройвате на въпросното място смартфона да преминава в посочените състоя­ния. Също така можете да например да настроите при заряд на батерията под 25% да се спира

Wi-Fi, GPS или синхронизацията. Накратко, лесно и изключително полезно. MotoCast е друга любопитна екстра – тя служи за стрийминг и синхронизация на мултимедийни файлове между вашия деск­топ РС и телефона. Например снимки и видео, но всичко това става при сериозен data трафик, така че бъдете внимателни особено ако не ползвате пакет с неограничен интернет. MotoCast е скрита в приложението Files, което не е много интуитивно, но иначе Motorola са помислили за всичко – за да ползвате услугата, ви трябва акаунт, който се създава за секунди, а настройката е през USB кабел – само свързвате телефона и РС-то и се изтегля софтуерът, който ви трябва. Няма търсене, няма чакане, всичко е максимално опростено. Към това добавяме още дейта мениджър, Motoprint за директен печат със съвместим безжичен принтер и In-pocket detection за автоматично заключване на телефона при поставяне в джоб, плюс по-нестандартен и приятно анимиран интерфейс и най-важното – издръжлива

батерия (до 10 часа разговори) и в крайна сметка получаваме устройство, което напълно заслужено получава нашия приз „препоръчван”.


Motorola Lapdock

превръща смартфона в преносим компютър. Аксесоарът представлява голям екран и клавиатура, захранва се от телефона, и ви позволява да сърфирате през РС версия­та на Firefox и да работите по-удобно с електронната си поща.

Тагове: