Новият музикален свят

За много хора електронната музика представлява някакъв файл, който диджеят пуска, докато си върти копчета на пулта. Най-младото, но и вероятно най-популярно музикално течение обаче изиск­ва малко повече умения, за да се получава добре, а Hercules предлага много добра джаджа за аматьори. DJ Control Instinct S е музикален контролер с вградена звукова карта, който може да ви свърши работа както за учене, така и за по-малки партита.

 

Добро начало

На пръв поглед Control Instict S няма да ви впечатли особено, тъй като е с доста скромни размери и тежи по-малко от килограм. Въпреки това контролерът разполага с два чувствителни на натиск дека и други 35 бутона. В средата са контролите за миксиране, докато отпред има 3.5 мм жак за слушалки. В задната част има втори такъв жак, към който да свържете колони, както и вход за аудио системи с RCA входове (чинчове). На дъното има четири гумени крачета, които задържат контролера на едно място, така че да се вихрите без притеснения от плъзгане.

Изработката на контролера залага на пластмаса, която не дава прекалено сериозен вид, но усещането от нея е, че ще издържи дълго време. Също така благодарение на този материал Instinct S е лек и удобен за пренасяне.

В задната част на контролера има стандартен 3.5 мм жак, както и RCA входове за включване на аудиосистеми.

 

Включеният в комплекта софт­уер е DJUCED, като има и набор драйвери, с които да накарате компютъра и контролера да си общуват. След като минете този процес, работата на софтуера и контролера се случва точно както бихте очаквали. DJUCED се отличава от конкурентни програми с няколко важни неща. Първо, програмата е с пълните си функции, напълно безплатно, но и работи само с контролера, така че няма как да я използвате, без да свържете хардуера си. Във всяко друго отношение програмата предлага практически всичко, нужно за един начинаещ диджей.

 

В употреба

Със своите три врътки за еквалайзер и три фейдъра Hercules DJ Control Instinct позволява базов контрол върху това, което правите. Това обаче е напълно достатъчно за почти всичко, като всички бутони, врътки и дековете реагират бързо и добре на действията ви. Единственият минус е, че дековете губят scratch функционалността си, когато вдигнете ръцете си от тях, така че някои трикове като спинбек са невъзможни. Вградената аудиокарта предоставя достатъчно добър звук, стига да не искате да озвучите огромен клуб. Прави впечатление, че контролът на библиотеката с музика и силата на звука в слушалките става с бутони, а не с врътки.

 

DJ Control Instinct S е с вградена аудио карта, но въпреки това успява да постигне наистина достъпна цена.

 

Тук са и бутони, които можете да настройвате ръчно, така че да използвате за hot cue, loop-ове и ефекти, както и за предварително определени семпли. За всеки от дековете има четири малки такива бутона, като липсват бутони за gain.

Малък, компактен и лесен за пренасяне, Hercules DJ Control Instinct S Series предлага перфектно начало за всеки, който иска да се пробва като диджей. Комбинацията от ниска цена, добро качество, приемлив брой функции и включен софтуер успява да компенсира факта, че дори малко по-напреднали потребители ще трябва да използват и мишката си. Информация за цената можете да откриете на сайта на Vali Computers.