Aко гласувате на epa.hicomm.bg, не просто ще ни помогнете да отличим най-добрите сред най-добрите технологични продукти на годината, но се записвате за томболата, която ще позволи на някой от читателите ни – защо това да не сте точно вие? – да спечели едно от първокласните устройства на 2015 г. А именно – най-тихия Zenbook, създаван от Asus. Най-често ще го видите опи­сан като „Бърз. Тънък. Красив.“ и той наистина е такъв, но за него могат да се кажат още много неща, всяко от които заслужава степенуване с „най“. Вижте какво технологично постижение имате шанса да спечелите.

 

Конкретните измерения на „тънък“

Линията Zenbook на Asus е на пазара горе-долу откакто съществуват и ултрабуците като обособен сегмент на преносимите компютри. Всяка година имаме достатъчно основания да номинираме модел на тази компания в нашите Entertainment Product Awards и винаги вие им отреждате достойно място в класирането. Тази година едва ли ще е изключение, ако имаме предвид, че Zenbook UX305 е най-добрата серия ултрабуци на компанията. Поне досега. И безспорно.

 

Независимо за коя конкретна конфигурация говорим, устройството е с профил само 12.3 мм в най-тънката си част, а освен това е много леко – 1.2 кг. Може да се намери в различни разцветки на корпуса, като особено стилни са Aurora Metallic и Obsidian Stone.

 

Какво се има предвид под „по-бърз“

13.3-инчовият Zenbook UX305 има доста технически характеристики, които допринасят за обобщението „бърз“. На първо място може би си заслужава да споменем процесора Intel Core M, който е сред най-новите решения за преносими компютри, идеално съчетаващи висока производителност при максимално щадене на батерията. С този ултрабук Asus окончателно обръщат гръб на времето, когато цялостната бързина на устройствата се спъваше от едно единствено „тясно гърло“ – класическия твърд диск с въртящи се механични части. От SSD платформата на Zenbook UX305 можете да очаквате едновременно хипервисока скорост и голям капацитет, достигащ до 256 GB. Не по-малко значение за скорос­тите играе и безжичната връзка, сертифицирана по стандарта Wi-Fiac, до три пъти по-бърз от Wi-Fi N.

 

 

Още причини за степенуването с „най“

Zenbook UX305 е технологично постижение във всеки един от детайлите и компонентите. Например дисплеят е ярък и поддържа Full HD резолюция с висока гъстота на пикселите. Използвани са усъвършенствани версии на добре познатите технологии от Asus за оптимизации според съдържанието, докато се пазят очите на потребителя. Тук можем да споменем и най-новите сензори за автоматично регулиране на LED подсветката – тя ще свети по-силно, ако сте под яркото слънце на плажа, или по-щадящо, ако гледате ултрабука в затъмнено помещение.

На същото високо ниво е вградената озвучителна система. Тя е разработена в сътрудничество с Bang & Olufsen, които са осигурили говорителите, докато от Asus са софтуерните решения за максимално мощно аудио от ултра­тънко устройство.

 

Как звучат нула децибела

Една от най-впечатляващите характеристики, която оставихме за финал, е охлаждащата система. Тя не използва вентилатори, а естествено отвеждане на топлия въздух извън корпуса. Резултатът е напълно безшумна работа – 0 (нула) децибела – и още едно

бреме по-малко за батерия­та. По този начин се осигурява автономия на Zenbook UX305 за цели 9 часа, а с малко икономии дори още повече!

Ето и част от силните страни на безшумния ултрабук, който мобе да бъде ваш. Очакваме ви на epa.hicomm.bg, за да изберете най-добрите технологични продукти на годината.

 

• 13.3”, Full HD матов дисплей
• Профил от едва 12.3 мм
• Ултралек – само 1.2 кг
• 100% безшумно охлаждане
• Intel Core M процесор
• До 9 часа автономия
• Поддържа Wi-Fi 802.11ac
• Говорители Bang & Olufsen
• ОС: Windows 10 (64 bit)