Отдавна не съм бил толкова развълнуван да представям телевизор Philips. От една страна, това е модел, който определено заслужава внимание. А от друга страна, мога да си позволя да бъда леко пристрастен… защото този шедьовър на технологиите ще стане собственост на един от вас. И тази година, за да спечелите телевизора, просто трябва да изберете вашето любимо развлекателно съдържание на eca.hicomm.bg, да се запишете в томболата и да се надявате, че късметът ще се усмихне точно на вас. Разбира се, можете да му помогнете - колкото повече приятели поканите, толкова повече записи ще имате във финалното теглене на победителя.

 

Запознайте се с победителя от EISA

Едва ли има по-удачен начин да започна представянето от изтъкването на една от най-престижните награди, на която е носител 55-инчовият модел от тазгодишната серия 7600 на Philips. Неотдавна той грабна отличието за Най-добър европейски телевизор на 2015-2016 година, като спечели журито с… ето тук вече идва затруднението да изтъкнем като най-важна една от всичките му първокласни характеристики. И все пак ще опитаме, тъй като последното, което искаме, е да направим телевизора жертва на собствения му успех.

 

Razor Slim дизайн

Всяко устройство ни грабва преди всичко с дизайна си, затова нека започнем с хвалебствията за него. Philips 55PUS7600 е Razor Slim, както го наричат инженерите, отговорни за създаването му, а това, че е „тънък като бръснач“, му позволява с изключителна лекота да се впише във всеки интериор. За да добиете по-ясна представа за профила на панела, той е едва 42 мм в най-тънката част. Самият екран е стабилно разположен върху стилна хромирана стойка, наречена The Blade („Острието“), но, стига да пожелаете, позволява монтаж и директно върху стена.

 

 

Не какъв да е Android…

Днес пазарът е залят с 4К/UHD телевизори, като много производители вече заложиха на Android-базирана смарт платформа. Но още миналата година Philips бяха сред първенците, като доста от моделите им през 2015-а, включително разглеждания тук модел, идват с новата ОС Android Lollipop - специална нейна версия за големи екрани. Вместо да пипате по екрана с пръсти, контролирате телевизора с дистанционното (то си има вградена клавиатура) или с другите функции на Smart Interaction: swipe и гласови команди. Лекотата и прецизността на навигацията са грижа на Quad Core процесор. Имате пълен достъп до хранилището на Google Play и Philips App Gallery, откъдето сваляте приложения и игри. За тях 55PUS7600 разполага с 16 GB вградена памет.

 

 

 

Звук и визия в пълна хармония

4К телевизорът се възползва от половин дузина технологии, грижещи се за преоразмеряване на картината в реално време и за оптимизацията на нейното качество. На първо място е Micro Dimming Pro - прецизният контрол на отделни зони от LED подсветката, като резултатът е невероятно контрастно съотношение. Pixel Precise Ultra HD осигурява фините детайли във всеки кадър, а заради Ultra Resolution няма да има особено значение, дали входящият сигнал е 4К, FHD, HD или SD.

Това, че телевизорът е ултратънък, не е спряло инженерите да намерят решение и за мощен звук. Заложили са на технологията Double Rin, вътрешна разработка на Philips, при която се постига повече бас дори при минималистични субуфери.

 

 

Закъде без Ambilight?

И за финал – красотата, на която е способен Philips 55PUS7600, излиза извън физическите му рамки. Защото, както се досещате, моделът идва с тристранна версия на Ambilight – патентованата технология на Philips, с която телевизорите разпръскват светлини върху стената извън очертанията на екрана. По този начин създават впечатление, че екранът е още по-голям и намаляват умората в очите на зрителя. Или просто изглеждат много, много, много яко.

Не се колебайте. Гласувайте на eca.hicomm.bg и спечелете този признат шедьовър!