Какво предлага проекторът Epson EH-TW 5500

Когато търсим проектор с идеята да го ползваме предимно за домашно кино, една от най-важните технически характеристики, на която трябва да обръщаме внимание, е контрастното съотношение. Колкото по-високо е то, толкова по-добре. До неотдавна се смяташе, че DLP проекторите имат значителна преднина в това направление, но това вече не е актуално. Моделът EH-TW 5500 на Epson, който е тип 3LCD (с три панела за цветовете), предлага динамичен контраст до 200 000:1, който е най-високият, наличен на пазара.

През 2009 г. беше отчетен възход при 3LCD устройствата: 51% от продаваните дигитални проектори са именно от този тип. Това не е случайно – тази технология осигурява по-гладки, по-контрастни и по-ярки изображения без трептене и замъгляване. Конкретно моделът EH-TW 5500 ще ви служи безпроблемно дори и в най-светлата стая. Това е важно, ако нямате възможност да направите пълно изкуствено затъмняване на помещението, в което ползвате проектора.

Друга интересна
технология е C2Fine


Чрез нея можете да си гарантирате подобрена шумова защита, наситен черен цвят, както и по-ярки или по-наситени цветове. Използва се и интерполация на кадрите, чрез която картината се запазва ненакъсана и без неприятни размазвания дори при гледане на бързи сцени от спортни или екшън ориентирани продукции. За допълнително неутрализиране на евентуалните негативни въздействия на външната светлина се ползват седем цветови режима, при които проекторът сам настройва картината, за да компенсира промените на осветлението в помещението. Това важи и при обстоятелства, когато на кратки интервали се сменя облачно със слънчево време.

Размерът не е от значение

При някои модели проектори е от значение площта на помещението, в които ще бъдат ползвани. Не и при EH-TW 5500. Възможностите са за позициониране на таван, на стена или върху произволна стабилна поставка. Ако стаята е малка, не е проблем – след позиционирането можете да регулирате посоката само на обектива (както вертикално, така и хоризонтално), за да  донастроите по-прецизно ъгъла на прожектиране. Самият обектив поддържа анаморфен режим – благодарение на него и предвид съвременните стандарти картината става недостижимо реалистична.


* * *

Epson EH-TW 5500
ДАННИ: Тип: 3LCD. Поддържани резолюции – до 1920x1080. Контраст: 200 000:1. Живот на лампата: до 4000 часа. Диагонал на картината: (мин.) 30 инча / (макс.) 300 инча.
ДА: Превъзходното качество на картината и възможно най-ниските нива на шум (22 dB) по време на работа.
НЕ: Дистанционното е удобно и с богати възможности за контрол, но дизайнът му можеше да е по-добър. Проекторът тежи 7 кг.
МНЕНИЕ: Едно от най-добрите предложения за 3LCD проектор с Full HD разделителна способност и насоченост специално за домашно кино.

109 брой

Материалът е от актуалния брой на HiComm.

Тагове: