Колкото по-пристрастени ставаме към мултимедийното съдържание, осмислящо голяма част от свободното ни време, толкова повече телевизорите се превръщат в безусловни крале на потребителската електроника за дома. Чувството да притежаваме модел от висок клас глези не само сетивата ни, но и вътрешното ни удовлетворение, че можем да сме на вълната на технологичните постижения. Затова телевизорът вече е не просто практична, но и емоционална покупка и Samsung 65KS7002 е доказателство за това. Също като други предмети на щастието като автомобилите например, той ще ви впечатли дотолкова, че цената да се превърне във второстепенен фактор при решението за покупка.

 

Автор: Слави Славчев

 

Блясък, подплатен с най-добрите технологии

Изразът Тhe sky is the limit определено важи с пълна сила за гамата от телевизори на корейския производител. Оказва се, че винаги има какво повече да намерите, дори да не сте си представяли, че може да съществува нещо по-добро. Samsung 65KS7002 надхвърля пределите на средния клас не само с размера си от 65 инча, но и с изобилието от възможности, ориентирани главно към постигане на възможно най-перфектна картина. Той неслучайно носи етикета Ultra HD Premium, но нека видим какво точно се крие зад това обещаващо обозначение.

• Quantum Dot Colour

Ако трябва да го кажем кратко и в цифри – имате 64 пъти повече цветове в сравнение с конвенционалните телевизори. Това са общо над 1 милиард цвята, които гарантират, че картината се пресъздава възможно най-точно и реалистично.

• HDR 1000

High Dynamic Range безспорно е новият голям хит при телевизорите, но не всички предлагат еднакво качествена реализация на технологията. В случая числото 1000 ни обещава изключителен баланс на светли и тъмни области, така че всичко по екрана да е ясно видимо и със супер детайли. Ще оцените това най-вече в кадрите с много сенки, ярки източници на светлина или тъмни сцени.

• SUHD Remastering Engine

Тази система анализира входната картина и извършва интелигентно подобряване на динамичния обхват, за да постигне резултат, максимално близък до HDR качеството. На помощ тук идва и технологията UHD Upscaling, която повишава резолюцията на всякакви източници на видео­сигнал, за да предложи много повече детайли и по-малко шум.

 

 

Черно, в което да се изгубите

Това е нещо, което наистина трябва да видите с очите си. Дълбокото черно е измерител на качеството на всеки телевизор, а в Samsung 65KS7002 цели три технологии работят в тази посока. Ultra Black намалява до минимум отраженията от околна светлина, Precision Black акуратно настройва подсветката за постигане на максимален контраст, а UHD Dimming разделя екрана на стотици малки зони и независимо настройва цвета, яркостта и остротата във всяка от тях.

 

Умен, както подобава

Samsung 65KS7002 е „умен“ модел и това не бива да ни изненадва. Наред с обичайните възможности като сърфиране в интернет, инсталиране на приложения и игри, които можете да играете с приятели, този телевизор е и доста способен плейър на всякакво съдържание. Можете директно да свържете USB стик или диск, от който да пуснете любимата си музика и филми. Напълно в духа на съвременните тенденции, Samsung 65KS7002 може да възпроизвежда съдържание директно от мобилния ви телефон, така че лесно да споделите снимките от последната екскурзия с много приятели. Любопитното е, че можете да предавате картина и в обратна посока.

Наличието на 4 HDMI и 3 USB порта плюс поддръжката на Bluetooth и Wi-Fi дава щедри опции за свързване на всевъзможни устройства, а вградените стерео говорители + субуфер с обща мощност от 40 W ще се погрижат и за адекватната звукова картина в помещението.