Samsung отдавна ползва функцията за отваряне и разделяне на повече от един прозорец в Android, като много от телефоните на компанията предлагат тази удобна опция още преди Google да я одобри официално. Сега нов патент на южнокорейската компания показва, че тя иска да разшири идеята си дори още повече, придавайки наистина невероятна функционалност при работа с мобилни устройства.

Патентованата технология позволява един смартфон не само да работи с две операционни системи - в случая Android и Windows, - но и те да бъдат изложени едновременно в два съседни прозореца.

Идеята за съвместяване на водещата мобилна и десктоп операционна система не е нова, но в повечето случаи става въпрос просто за двойна инсталация, която изисква рестартиране на устройството за пускането на едната или другата платформа. При други устройства като хибридния таблет ATIV Q на Samsung пък Android е интегриран в Windows 8. Новият патент на компанията обаче позволява отварянето на прозорци с двете системи и споделянето на съдържание между тях само с един жест, завършва Slash Gear.

Виж още: Премиерата на LG V20 в Европа може да се забави

Тагове: