Smart телевизорите, които поддържат 3D картина, доскоро бяха привилегия за големите домове. Новият Samsung Smart TV F6400 обаче е перфектният телевизор за хората с високи изисквания за 3D и Smart функции, побрани в компактна форма. Това, което прави F6400 уникален, е перфектният дизайн и богатият избор от функции, които доскоро бяха характерни основно за по-големите телевизори.

 

Умните F6400

Серията F6400 разполага с три Smart Hub панела: Apps, Social и Photos, Video и Music. Свободата на интернет сърфирането е още по-голяма, когато е достъпна през екрана на телевизора, който дава пълен достъп до социални мрежи, новинарски медии, забавления и много други.

От панела Apps получавате достъп до всички приложения в Samsung Apps, чийто брой постоянно расте, като вече включва и локално разработени приложения на български език. Панелът Social позволява да гледате клипове, публикувани във Facebook, да следите какво се случва в Twitter и да провеждате видеоразговори.

Третият панел, Photos, Videos & Music, е мястото, където реално виждате приложението на изключително удобната AllShare функционалност на Samsung. В този панел е събрано споделеното съдържание във вашата мрежа вкъщи, както и в регистрираните от вас cloud услуги (SugarSync, Dropbox, Skydrive) и оттам можете да възпроизвеждате и управлявате снимки и мултимедия, записани физически на вашия лаптоп, телефон или таблет.

Бързата и безпроблемна работа на Smart TV F6400 се осъществява посредстом вградения двуядрен процесор. Телевизорът позволява да се свързват директно към него други Wi-Fi устройства (таблети и смартфони), без да е необходим Wi-Fi рутер. Това става възможно чрез функцията WiFi Direct. С нея много лесно превръщате вашия телевизор във видео- или презентационнен екран (Content sharing, Screen mirroring).

Вече не само можете да възпроизвеждате мултимедия директно от USB носител, включен към телевизора, а можете да се възползвате от достъпа до две флаш устройства, поставени в два от неговите USB портове и да прехвърляте съдържание между тях. Samsung F6400 разполага и с функция за гласови команди, което допълнително улеснява навигацията.

 

Full HD 3D с удобни активни 3D очила

Възпроизвеждането на 3D картина е едно от основните подобрения в F6400 спрямо предшествениците му от Series 6. Стереоскопичните възможности са базирани на Active 3D технология, която е предпочитана заради по-високото качество на детайлите и усещането за дълбочина на образа. С други думи, очилата, работещи с модела F6400, са активни. Досега се смяташе, че те са тежки и неудобни, но тази година Samsung направи подобрения и в аксесоарите. Активните 3D очила вече са леки и удобни, което позволява по-дълго време да се наслаждавате на 3D съдържание.