75-инчовият Samsung UE75KS8002 определено е от телевизорите, които откъсват по някое спонтанно „Еха!“ или „Уау!“ в магазините за електроника. Естествено, основната заслуга за това е на огромния диагонал, но също толкова впечатляващи са тънката рамка и изключително елегантният дизайн в сребристо.

Това е модел, който не заслужава да бъде окачен на стена просто защото гърбът му изглежда не по-малко атрактивно от лицето. Samsung нарича този ефект 360-градусов дизайн. Той подхожда отлично на дизайнерски помещения, където всичко трябва да е на топ ниво и да говори за престиж и лукс.

 

Автор: Слави Славчев

 

 

Да предизвикаме сетивата си

Да си го кажем направо – 75 инча са много, ама наистина много повече от стандартните към момента 40-49“, с които най-вероятно сте свикнали. И това е отлична новина за любителите на филми, защото екран с подобен размер може да създаде истинско усещане за киносалон в домашни условия. Тук на помощ идва и 4K резолюцията, благодарение на която детайлите остават фини дори при такава големина.

Друго полезно приложение на Samsung UE75KS8002 би било в ролята на основен екран за презентации по време на бизнес срещи. Характеристиките на дисплея позволяват безпроблемно изобразяване дори на текстови документи и електронни таблици с дребни детайли. Моделът е проектиран за продължително използване, което го прави наистина подходящ и за корпоративна употреба.

Единственият минус, който можем да асоциираме с големия екран, е, че щом свикнете с него, трудно ще искате да гледате на по-малък.

 

 

Квантови точки и супер нюанси

Когато видите картина с над милиард цвята, ще установите, че доста неща са ви убягвали преди. Измерено в цифри, Quantum Dot технологията предлага 64 пъти повече цветове от обикновените телевизори.

Както можете да очаквате от телевизор от висок клас, пресъздаването на сцени със сложни светлинни нюанси е на върхово ниво. Това се дължи на технологията HDR 1000, която, както подсказва името, предлага пикова яркост от 1000 нита. Резултатът е много по-реалистична картина, близка до това, което очите ни са способни да различат в тъмна и светла обстановка след подходяща адаптация. Разликата е, че получавате всичко в един кадър – от най-тъмните до най-светлите области, без загуба на междинни нюанси.

За подчертаване на черните области, които е хубаво да останат възможно най-тъмни, се грижат технологиите Ultra Black и Supreme UHD Dimming. Първата се грижи за абсорбирането на околната светлина, която попада върху екрана, а втората прави анализ на цветовите блокове на екрана и оптимизира контраста на всеки от тях.

 

Върхово удобство

Още с включването на телевизора ще видите на екрана всичко, което ви трябва. Удобството на този подход се изразява в бързи преходи между различни източници – можете да превключвате между конзолата и тв приемника точно толкова бързо и интуитивно, както между каналите. Свързаните към HDMI портовете устройства биват разпознавани автоматично и показвани със съответни икони за лесна навигация. Можете да управлявате всяко от тях само с дистанционното управление на телевизора.

И като стана дума за портове – Samsung UE75KS8002 предлага 4х HDMI и 3х USB, както и Ethernet интерфейси. Това би трябвало да ви е достатъчно да свържете доста допълнителни устройства.

„Мобилните фотографи“ имат на разположение приложението Smart View, което могат да използват на лаптоп или смартфон, за да изпращат снимки и видео директно към големия екран. Любопитното е, че изпращането на телевизионна картина в обратна посока – към смартфона или таблета, също е възможно.

Вижте и Samsung UE43KU6672 : златната среда