Ако наближава моментът за покупка на нов телевизор, най-вероятно се замисляте за 4K модел, който рано или късно ще ви зарадва с така жадуваната супер детайлна картина, каквато ни демонстрират в магазините за техника. И щом ще купувате телевизор, който да ви служи за години напред, хубаво е новото бижу да притежава възможно най-много от модерните технологии като HDR например.

Друга логична стъпка към правилния избор би било да се насочите към моделите на Samsung, защото корейците отдавна диктуват модата на този пазар. И така, нека ви представим един модел, който може да предложи много качество в оптимален за повечето домове размер – 43“, и то на цена, която няма да ви прати директно при кредитните консултанти в магазина.

 

Автор: Слави Славчев

 

Добре дошли в средния клас

Телевизорът с точно обозначение UE43KU6672 е един от най-достъпните представители на 6-ата серия на корейския производител. След тази добра новина обаче не следва лоша, защото той може да си предложи много по отношение на качеството на картината, както и на допълнителните смарт функции. За щастие налице е поддръжка на стандарта HDR, който предлага забележителен скок в качеството на картината в сцени с разнообразна осветеност.

Външният вид може да се определи по-скоро като сдържан и изчистен и едва ли някой може да се оплаче от това. Няма да получите най-тънката рамка около екрана, както в горния клас, но все пак тя е достатъчно ненатрапчива. Стойката е елегантна и заема минимум пространство, но най-важното е, че отлично си върши работата да държи екрана стабилен.

 

 

Картина, която ще ви хареса

4K екранът на Samsung UE43KU6672 предлага супер фино изображение, тъй като при диагонал от 43” размерът на пикселите е доста малък. Разликата между 4K и Full HD картината може да не е крещяща, но винаги е приятно да знаете, че телевизорът може да изобрази всеки подаван от източника пиксел. Казаното в предишното изречение означава също, че телевизорът се справя отлично и със сигнал с нормална резолюция, включително SD и DVD, които биват подлагани на сполучлив upscaling.

Особена похвала заслужава динамичният обхват на екрана – Samsung UE43KU6672 ще ви предложи впечатляващи сенки и контраст, които дори отговарят на по-горен клас продукт.

 

DTS звук

Вградените стерео говорители с мощност 2х10 W RMS осигуряват достатъчно сила за помещение, в което бихте сложили 43-инчов телевизор. Диалозите са ясни, но ако възнамерявате да ползвате модела и за аудио система, то по-добре да добавите хубав саундбар. Моделът може да декодира DTS и Dolby Digital Plus източници.

 

 

 

Добре свързан

Samsung UE43KU6672 идва с необходимия брой портове и интерфейси: 3 бр. HDMI, 2 бр. USB, Ethernet, Wi-Fi Direct, оптичен аудио изход и компонентен+композитен аналогов вход. Не е малко - по-голямо изобилие предлагат само по-скъпите модели.

Отлично впечатление прави смарт функционалността на модела. Зрялата вече платформа Tizen на Samsung предлага лекота на употреба и много приложения, с които да се забавлявате дори ако телевизията не е интересна в момента – от Netflix, Amazon Video и YouTube – до множество игри, които превръщат телевизора в своеобразна конзола. Всичко това работи гладко благодарение на четириядрения процесор.