Сред мобилните телефони има една специална група устройства, запазени за отбран кръг платежоспособни потребители, които освен средство за комуникация, търсят и начин да подчертаят високия си социален статус. Става дума за луксозните телефони - онези хай-тек играчки, чиято цел е не да поразяват с мощни камери или огромни екрани, а със свръхскъпи материали на изработка, интересни иновации, а все по-често и с услуги, гъделичкащи самочувствието на притежателя.

Дори да познаваме серията Xperia на Sony Ericsson с едни от най-функционалните апарати на пазара (Х1, Х2 и Х10), към редиците й неотдавна бе добавен Xperia Pureness - телефон със съвършено различна концепция, който попада именно в категорията лукс.

Безспорно Xperia Pureness има нещо, което го прави уникален - прозрачен 1.8" екран, защитен от надраскване. С това телефонът се превръща и в една от най-големите енигми, тъй като за мнозина е непонятно как технологиите са успели да постигнат подобно нещо. Истината е, че зад тази атрактивна характеристика на Pureness стоят съвсем стандартни възможности на телефон от среден клас. Такива са например Bluetooth с A2DP поддръжка, FM радио, музикален плейър с MegaBass функция и показване на обложките, TrackID, 2GB за съхранение на музика, видео и друго мултимедийно съдържание и други. Инсталиран е и познатият от други модели на Sony Ericsson браузър NetFront, който може да бъде пълноценно използван благодарение на високите интернет скорости през 3.5G стандарта HSPA.

Едва ли обаче лукс и ексклузивност се изчерпват с прозрачния дислей. Не, не и в случая с Xperia Pureness, който обещава да се превърне в нещо много повече от телефон за собственика си. За целта моделът предлага няколко изключителни функции или по-скоро услуги.

 

Xperia services

Телефонът разполага със специален бутон, който автоматично ви свързва в телефонна или интернет връзка с цял екип от специалисти, които ще ви помогнат да извлечете максимума от своя скъпоценен Xperia Pureness. Освен че са на ваше разположение 24 часа в денонощието всеки ден, техническите специалисти от Xperia Services ще са насреща, за да заменят телефона ви в рамките на 48 часа, в случай че той по някаква причина се повреди и излезе извън строя докато сте в чужбина. Екстрата обаче не е достъпна във всички страни, но пък да се надяваме, че скъпият апарат няма да предаде собственика си докато е в командировка например... а и изобщо.

 

Pureness concierge

Зад Pureness concierge се крие услугата, която ще дари със специално отношение притежателите на апарата с прозрачен екран. По-напредналите с чуждите езици вече са си превели значението на думата concierge - портиер от английски. Е, макар и не съвсем точна, тази интерпретация дава някаква представа за какво става дума. Pureness concierge е персонална услуга, която ще ангажира друг да се заеме с резервация на ваше име - вечеря в ресторант, карта за фитнес, билет за концерт или вход в любимия ви клуб... Sony Ericsson обещават, че почти всичко, каквото ви дойде наум, може да бъде поръчано с едно телефонно обаждане и да бъде уредено за вас. Действително услугата е доста полезна за делови хора със забързано ежедневие, множество ангажименти и безкраен списък със задачи. Освен това е създадена така, че няма как да не накара собственика на луксозния Pureness да се почувства специален заради персоналното отношение.

 

 

 

Тагове: