Предлаганите на пазара модели слушалки са в изобилие, но доста от тях са повече спортни, отколкото слушалки. Тоест, няма да изпадат от ушите ви, но и няма да ви предоставят кой знае какво звучене. Случаят с новите модели на Philips – TAA6606BK и TAA7306BK, не е такъв. Традиционно за марката те предоставят и отлично звучене, което ще допадне и на най-претенциозните меломани. Преди да ви разкажа за тях, само ще спомена, че двата модела са и част от тазгодишната кампания Wings for life, призвана да събере средства за дарение за изследванията в областта на лечението на гръбначните увреждания. С други думи – ако си закупите един от тези два модела, ще получите и безплатен ваучер код, с който може да се регистрирате за участие в събитието за една благородна кауза.

 

СЛУШАЙТЕ PHILIPS TAA6606BK И С КОСТИТЕ!

 

Светът на спортните слушалки е пренаситен с комплекти, обещаващи да бъдат перфектният партньор, когато се занимавате с интензивни тренировки или друга активна дейност в съчетание със слушането на музика от вашата плейлиста в Spotify например. Philips TAA6606BK са модел, който дава тези обещания, но и ги спазва, представяйки технологията за костна проводимост, която има за цел да ви даде качествен звук по един безопасен (за слушалките) начин. Подобно на много модели, използващи тази технология, които можете да закупите в момента, Philips TAA6606BK не са пъхнати в ушите, а вместо това седят точно пред тях. Чрез изпращане на вибрации към скулите и челюстта мозъкът обработва и превръща тези вибрации в звуци. Philips са успели да направят това чрез сравнително тънък дизайн с лента за врата, като самите слушалки поддържат степен на водо- и прахоустойчивост по стандарта IP67, което означава, че няма да се притеснявате от дъжд, пот и дори по-обилно заливане с вода. Тънкият дизайн с лента за врата става малко по-дебел около задната част на ушите, за да освободи място за физическите бутони за контрол, които позволяват да регулирате силата на звука или да прескачате песните напред-назад. Има и многофункционален бутон от лявата страна на слушалките, който ви позволява да възпроизвеждате и поставяте на пауза аудио или да приемате и отхвърляте телефонни обаждания чрез вградения микрофон, за да можете да говорите със свободни ръце. С бутоните за контрол се работи лесно – дори да сте в движение, няма да ви е трудно да регулирате звука или да избирате своите песни. За да повиши комфорта ви, докато правите крос късно вечер, слушалките разполагат с LED осветление отстрани, което може да мига бавно, бързо или да свети постоянно, за да ви осигури повишена видимост. За да ползвате тази екстра, е необходимо да изтеглите и инсталирате съответното приложение от Philips, като след това ще можете да избирате между режимите на светлините. Philips уверяват, че вградената батерия от 155 mAh ще осигури 9 часа музикално време и 8 часа време за разговори. При използван басов режим на слушане един час работа ще доведе до спад на батерията с 20%.

Така че в този режим разполагате с до 5 часа. Слушалките ползват USB порт тип C, който се намира от долната страна на слушалките и е с отварящо се предпазно капаче, за да предотврати проникването на влага вътре.

 

ИСТИНСКО-БЕЗЖИЧНИ СЛУШАЛКИ: PHILIPS TRUE-WIRELESS HEADPHONES TAA7306BK

 

Новият модел TAA7306BK е лидерът в линията от безжични спортни слушалки на Philips. Предлага се с три различни на цвят накрайника и три подвижни куки за ушите. „Истинските слушалки“, аналогично на името, което носят, са снабдени с големи 9 мм драйвери, така че от тях може да очаквате наистина изключителен звук в продължение на до шест часа, като разполагате и с допълнителни 18 часа благодарение на док станцията за зареждане.

Слушалките поддържат бързо зареждане – получавате 1 час живот на батерията след само 15 минути зареждане. Разбира се, сред ключовите характеристики трябва да споменем водонепроницаемия дизайн, док станцията за зареждане и за почистване с UV светлина и режима на информираност (Awareness Mode)за чуване на звуци извън слушалките. Благодарение на този режим микрофоните предават всички околни звуци към вас, смесени с музиката. Можете да го активирате за постоянно чрез приложението, но можете и да го включите временно чрез докосване на слушалките. Чрез приложението Philips Headphones ще имате много допълнителни опции. Например можете да избирате от четири настройки на еквалайзера, които ви дават повече бас, настройка за слушане на гласове и две други настройки, които регулират възпроизвеждането на звука спрямо предпочитанията ви. Приятна функция е вграденият монитор за сърдечен ритъм, който прехвърля данните към вашия смартфон чрез приложение и го свързва с други спортни приложения. В зависимост от това можете да получите сигнал, когато например се повиши сърдечният ритъм, така че да можете да коригирате тренировката си съответно. И двете страни на слушалките Philips TAA7306 имат чувствителна на допир част, с която можете да управлявате музиката. Ако докоснете дясната, ще можете да поставите на пауза или да активирате музиката. Докосването надясно два пъти е следващата песен, докосването надясно три пъти е предишната песен. С докосване отляво или отдясно се отговаря на телефонно обаждане. Натиснете и задръжте, за да откажете или затворите. Ако докоснете два пъти лявата слушалка, пък ще активирате сензора за сърдечен ритъм. С по-дълго натискане на лявата страна активирате Siri или Google асистента. Можете също да контролирате силата на звука на вашия смартфон. Това, което прави най-голямо впечатление, обаче е самото качество на звука на тези безжични слушалки.

Ще се насладите на красив и балансиран звук, като благодарение на куките за уши тапите стоят добре на мястото си по време на спортните занимания, макар че качеството на звука ще ви накара да ги използвате и извън спорта. Philips True-Wireless Headphones осигуряват плътен звук, с приятен бас, добър среден диапазон и ясни високи. От аудиокнига до поп и рок музиката, от филмите до инструменталните парчета и джаза – всичко звучи добре и задълбочено.

Снимки: Philips