Телевизорите от масов клас обикновено са на приемливо добри цени и не разполагат с всички топ екстри и функции, налични в премиум моделите. Въпреки този факт Philips искат да променят статуквото, предлагайки цели серии от изключително добре оборудвани съвременни телевизори, които да отговорят на почти всички ваши изисквания. И неслучайно са нарекли тези модели The One, или „правилните“. Но какво ще добави към това престижно име новата линия телевизори от серията PUS8506?

 

ВЪНШЕН ВИД, КОЙТО НЕ ОТСТЪПВА НА СКЪПИТЕ МОДЕЛИ

 

Дизайнът, който притежава линията Philips PUS8506, е толкова съобразен със съвременната действителност, че би изглеждал страхотно навсякъде – стига да имате къде да го поставите. Дори най-малките като размер 43- и 50-инчови модели идеално пасват в интериора на по-малките или средни по размер стаи. Налице са обаче и по-сериозни размери – 58“, 65“, 70“, а дори огромни 75-инчови панели, за които определено ще ви трябва по-голямо помещение или стая. Ако искате максимално да се възползвате от тънкия профил на PUS8506, най-логичното нещо е да го закрепите директно на някоя подходяща стена, като така ще получите още по-голяма интеграция с интериора. Почти незабележимите рамки от алуминий придават голяма елегантност на телевизора, дори когато той е изключен. При по-малките размери (43 до 58“) дори стойката е въртяща се и може да движите панела. Стойките на по-големите варианти са неподвижни, но може да регулирате ширината им. А всички модели от серията са пригодени за добавяне на саундбар.

 

КАРТИНА, КОЯТО РАДВА + ОТЛИЧЕН ЗВУК – КАКВО ПОВЕЧЕ ВИ ТРЯБВА?

 

Новите модели на компанията са насочени към масовия потребител, като имат добре оптимизирана и балансирана картина, гарантираща добро качество за всякакво съдържание. За всеки съвременен телевизор е задължителна 4K резолюцията, предоставяща значително по-добри детайли, и затова ще я намерите във всички тези модели. Най-добре ще се радвате на 4К, гледайки стриймове или филми на Blu-ray, но дори източникът им да не е с толкова добро качество, процесорът и алгоритмите за скалиране на изображението ще помогнат всякакви стари записи да изглеждат максимално добре. Вградената LED подсветка на панела също притежава необходимата мощност, за да може телевизорите да се ползват във всяка обстановка – без значение колко светла или тъмна е стаята ви. Яркостта и е 400 нита. PUS8506 разполага с голям брой технологии за по-добро изживяване, като например Micro Dimming Pro, фокусираща работата си над осигуряването на по-рязък и дълбок контраст. Това спомага за по-доброто предаване и на цветовете, а благодарение на процесора от пето поколение на Philips (P5 Perfect Picture) ще можете да се радвате на подобрена детайлност на картината и супер плавни и прецизни движения (Natural Motion). Накъсването на кадри при бързо хоризонтално движение тук просто не съществува. Друг интересен детайл, който задължително адмирираме, е, че моделите на Philips традиционно ни осигуряват съвместимост с HDR10, HDR10+, HLG и Dolby Vision – всички възможни съвременни HDR формати, оптимизиращи и подобряващи динамиката на картината така, че да получите максимално удоволствие от филмите, спортните предавания и дори любимите си игри. Има дори вграден Chromecast ресивър, ако решите да стриймвате от някакво устройство, като се поддържа и AV1 кодекът. Относно звученето – моделите на Philips по традиция предлагат много добро такова, а линията PUS8506 го създава чрез два мощни 10 W говорителя. Още по-важното обаче е, че са добавени технологиите Dolby Atmos и DTS Play-Fi. Първата може да накара звука от филма ви да звучи буквално от всяка точка на пространството около вас, а втората позволява да свързвате съвместими високоговорители във всяка стая. Тоест, ако имате безжични високоговорители в кухнята си, ще можете да слушате новините или футболните коментари, докато набързо приготвяте вечерята си например.

 

УМНИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ НА ЕДИН УМЕН ТЕЛЕВИЗОР

 

Едно от нещата, които впечатляват най-много при Philips PUS8506, е операционната система, която има отлични възможности и ще ви предложи гъвкави и многообразни забавления. Защо? Защото става дума за Android 10, един от братовчедите на най-масовата операционна система на планетата. Следователно ще разполагате с наистина плавно работеща и интуитивна платформа, улесняваща работата с телевизора. Това, което наистина прави тази система желана, е невероятният и каталог от приложения, с които разполага. Можете да се радвате на воля на всякакви филми, музика, аудиокниги и игри, както и да ползвате най-популярните стрийминг платформи в момента – Amazon Prime, Apple TV, Disney+, HBO Max, Netflix и Youtube. Допълнително е налице съвместимост с Google Assistant и Amazon Alexa, двата интелигентни асистента, даващи възможност да контролираме различни функции на телевизора с помощта на нашия глас през дистанционното (да, то има микрофон). Задължително трябва да подчертаем и уникалната за Philips технология Ambilight, която в случая е тристранна и ни позволява да радваме зрителните си възприятия и да разширим дълбочината на образите от екрана благодарение на цветното сияние от разположените в задната част на корпуса LED светлинни елементи.

 

БОГАТ ИЗБОР ПРИ СВЪРЗВАНЕ

 

Не е странно, че моделите от линията PUS8506 притежават всичко необходимо, за да свържете всякакво съвременно устройство към тях. На първо място това е модерният HDMI 2.1 интерфейс, допълнен с VRR система специално за геймърите, която лесно превключва към настройки с минимално забавяне, така че от момента на включване на конзолата си те могат да играят без никакъв лаг. Налице са още възможности за безжична Wi-Fi връзка към интернет, Bluetooth, жична Ethernet RJ45 връзка, 3 USB входа за директно плейване на съдържание от флашка или свързване с периферни устройства, както и DVB-T/S/C тунери. Или както българите често обичаме да казваме – има за всекиго по нещо.

Снимки: Philips