Ако сте тръгнали на „лов“ за телевизори с желание да окачите на стената си едно от най-добрите предложения на пазара както за сетивата, така и за портфейла, може би първият избор, който трябва да направите, е сред някои от моделите в новата линия на Philips – OLED806, като на ваше разположение в магазина ще откриете панели с размери 48, 55, 65 и 77 инча. Конкретно, ако в бюджета ви не влиза купуването на огромен телевизор, но въпреки това искате да разполагате с достатъчно голяма картина за комфортно забавление с любимите филми, то 55-инчовият модел е този, който търсите.

Всъщност в момента има начин да се сдобиете с Philips 55OLED806, без да давате и стотинка. Единственото, което трябва да направите, е да се запишете и участвате в гласуването за най-отличаващото се съдържание в тазгодишното издание на HiEnd Entertainment Content Awards. Всеки от вас може да даде своя глас в отделните категории от избраните от нас филми, музика, приложения и още на: ea2021.hicomm.bg.

Наградата наистина си заслужава, ето защо:

 

Пренасяме удоволствието от киното у дома

Макар и да звучи като клише, едва ли има някой, който да отрече превъзходството на OLED панелите пред всички останали технологии, използвани в съвременните телевизори. Дисплеят на Philips 55OLES806 е базиран на именно на OLED матрица. Технологията се различава от стандартните LED панели по това, че се основава на органични пиксели, които са способни сами да излъчват светлина. Този екран не изисква допълнителна LED подсветка, така че OLED телевизорите са значително по-тънки от конкурентите с LCD панели. Основните предимства на OLED панелите също така са и високата наситеност на цветовете, прекрасна яркост и свръхвисокият контраст. Също така тези панели осигуряват правилното показване на черния цвят – пикселите, които показват черно в момента, просто не са включени. По този начин удоволствието, докато гледаме филмите, е максимално близко до това от истинската кинозала. Резолюцията на Philips 55OLED806 е 4K (3840x2160 пиксела), което в момента и още дълго време ще бъде „златният стандарт“ за телевизорите, а тандемът между OLED матрицата, резолюцията в 4K и 120 Hz честота на опресняване позволява на Philips 55OLED 806 да предоставя възможно най-доброто качество на картината. Изображението наистина е много богато, ярко и ясно. Дисплеят покрива 99% от цветовото пространство на DCI-P3, поддържа технологията Dolby Vision и е в състояние да показва съдържание в HDR10+. Освен това панелът има ултра ниска латентност, което със сигурност ще бъде оценено от геймърите, които обичат забързаните екшън игри.

В допълнение Philips OLED 806 е оборудван с най-новия процесор P5 AI Perfect Picture Engine, който използва технологии с изкуствен интелект за анализиране на съдържанието на екрана. В зависимост от текущата сцена във филм или телевизионно предаване телевизорът променя настройките си за по-добро качество на картината.

Дизайн без ограничения и рамки

Външният вид на Philips 55OLED 806, както подобава на устройства от най-висок клас, е много впечатляващ. Дисплеят на телевизора е абсолютно безрамков. Philips дори не показват логото си на предния панел, за да избегнат допълнителната рамка за това. Друга първокласна част от Philips 55OLED 806 е коженото дистанционно управление. Изглежда прекрасно!
С дебелина от само 6.8 см телевизорът може да се постави без проблем близо до стената. Имайте предвид, че това е дебелината на долния блок, който съдържа цялото техническо оборудване на устройството. Горната част и страните са възможно най-тънки – това е постигнато чрез използването на OLED матрицата.

Ambilight подсветката – истинска магия

Една от основните характеристики на телевизорите Philips е Ambilight технологията. Предишните модели на марката бяха оборудвани със светодиоди от трите страни на корпуса – отгоре и отстрани. Но в случая на Philips 55OLED 806, подсветката е четиристранна, реализирана около целия екран. Самата Ambilight подсветка се развива активно през последните години.

Днес тя е в състояние да реагира на най-малките промени в цвета на изображението и не само създава феерия от различни цветове от всяка страна на телевизора, но и възпроизвежда различните нюанси и тонове. Резултатът е наистина впечатляваща фонова картина, която създава още по-задълбочено и емоционално присъствие, докато гледаме любимото съдържание. Между другото Ambilight работи не само с видео съдържание: технологията е адаптирана и за видеоигри и музика. Налице са няколко режима: Video Matching, Audio Matching, Lounge Light и Flag Display.

Богат звук

Philips 55OLED 806 е оборудван с качествена звукова система, състояща се от два високоговорителя и един субуфер. Общата производителност на системата е 50 W, което е много впечатляваща цифра за вградена акустика. Тази мощност е напълно достатъчна за всяко домашно кино. Освен това звуковата система на Philips 55OLED 806 осигурява кристалночист и дълбок звук с подобрени баси и високи честоти, както и Dolby Atmos съраунд звук. Благодарение на DTS Play-Fi технологията пък може да използвате съвместимите високоговорители в другите стаи, за да възпроизвеждате звука от телевизора директно чрез тях.

Android 10 се грижи за всичко

Сърцето на Philips 55OLED 806 е актуалната операционна система Android TV 10, която осигурява най-бързото и удобно взаимодействие с устройството. Телевизорът поддържа гласово управление чрез Google Assistant, така че не е необходимо винаги да въвеждате заявка с името на желания филм или сериал в лентата за търсене – можете просто да изречете на глас, какво искате да гледате. Магазинът Google Play Store пък предлага достъп до огромен брой популярни програми и друго съдържание. Разбира се, най-популярните приложения са предварително инсталирани на телевизора, например YouTube, Spotify и Netflix.

И накрая отново да напомним - гласувайте на страницата ea2021.hicomm.bg. Възможността да грабнете този прекрасен телевизор като награда за участието ви е съвсем реална.

Тагове: