Усетихте ли как телевизорите се превърнаха от пасивни излъчватели в истински домашни зони за забавление? За всичко това са „виновни“ технологиите и чудесното съдържание – от игри до рецепти. Кой би възразил срещу безкрайните възможности да прогони скуката, особено когато това се случва на 65-инчов извит екран?

 

Автор: Слави Славчев

 

Вие гледате него, а той – вас

Първата среща с извит екран със сигурност е била нещо забележително. Но какво прави извитите екрани толкова специални? Това, че в случая по-скоро вие сте специалните – намирате се в центъра на събитията, картината ви обгражда във ваше персонално пространство и така в много по-голяма степен се чувствате част от случващото се на екрана.

И ако досега сте гледали извитите телевизори в магазина като горди предвестници на бъдещето, то със серията KU6500 имате реален шанс да внесете това усещане у дома. Това обозначение се носи от два модела – с размер 55” и 65”, като и двата идват с 4K резолюция. Защо точно KU6502? Пазарното позициониране на двата телевизора ги прави достъпни, без да краде твърде много от високотехнологичния им чар. Казано с други думи – получавате много на цена, която не прекрачва границите на разумното, където само най-запалените технологични ентусиасти имат желание да купуват.

 

Винаги сте в подходящата зрителна позиция

Важно качество на извитият екран, което по-скоро усещате, отколкото осъзнавате, е че където и да седнете, виждате добре цялата картина. Нещо, което не може да се каже с чиста съвест за плоските им събратя. Когато към това добавим и много тънката рамка на моделите от серията KU6502, то удоволствието идва по естествен начин. Тази серия на Samsung определено няма как остане незабелязана, така че гарантирано ще впечатлите гостите си.

 

 

 

 

Картина, която ще искате да докоснете

4K резолюцията идва на пълна скорост и просто трябва да сте готови. Макар съдържанието винаги да изостава, съвсем скоро ще можем да се насладим на изключителни детайли, а това е нещо, от което няма връщане назад.

Това, което телевизорите Samsung KU6502 ще ви предложат в допълнение към огромния брой пиксели, са технологиите за подобряване на картината. Освен поддръжка на HDR (много актуална технология, взета директно от киното), корейската компания е имплементирала и технология за увеличаване на дълбочината на кадъра, която подобрява детайлите и чистотата на изображението. Внимание е обърнато и на цветовете. Благодарение на PurColor те са по-реалистични.

Едно от отличителните качества на добрите телевизори е умното управление на контраста в различните области на екрана, особено в много тъмни или много светли сцени. И тук Samsung KU6502 се справя чудесно, но именно това е една от отличителните разлики от много по-скъпите модели от висок клас, които предлагат още по-висока яркост и изключително дълбоко черно.

Висока оценка заслужава модулът за преобразуване на сигнал с ниска резолюция (т.нар. upscaling). Той осигурява солидно подобрение на качеството, така че да не страдате твърде много, докато чакате появата на 4K филми и програми. На практика тази технология в Samsung KU6502 е на нивото на топмоделите на марката, което е радост за потребителите. Можете да я видите в действие във всеки шоу­рум и това ще е нещото, което завинаги ще ви убеди в бъдещето на 4K формата.

 

Център на умния дом

Моделите от серията KU6500 използват собствената операционна система Tizen на Samsung и това в случая е плюс. Тя е достатъчно зряла, многофункционална и интуитивна, така че ще ви създава много повече радост, отколкото нерви. Достатъчно е да споменем възможността да играете игри, дори без да притежавате конзола, както и опция­та да превърнете телевизора в Smart Hub и да управлявате другите умни устройства в дома с едно и също дистанционно. Не се съмнявайте, че свързването на смартфон или таблет е лесно, а това ви позволява да гледате и съдържание от мобилните си устройства.