Искате да уловите акула? Просто вкарайте чифт подводни високоговорители и надуйте някое парче death metal! До това заключение са стигнали част от екипа на Discovery, докато са снимали филм за акулите.

За седмичното си шоу снимачната група е била по следите на голяма бяла акула с името Joan of Shark, което по звучене в английския е близо до Жана д‘Арк. С надеждата да примамят рибата документалистите потопили под водата говорител, пускайки death metal, но вместо бялата акула са привлекли вниманието на две други по-малки риби. Акулите чуват, улавяйки вибрациите чрез рецепторите на тялото си, като най-често възприемат звуците, които са в нискочестотния диапазон от 100 до 2500 Hz, което обяснява реакцията им към дет метъла.
Това не е първият случай, когато сред акулите се наблюдава любов към тежката музика. Мат Уолър – организатор на дайвинг турове, е обърнал внимание, че песните на AC/DC влияят на поведението на големите риби. Когато той е включвал колони под водата с музика на австралийската група, акулите започвали да плуват в посока на лодката му, държейки се доста по-агресивно.

Стилът death metal се заражда в началото на 80-те години във Великобритания, като най-популярните представители на жанра са групите Venom, Cannibal Corpse, Napalm Death, Carcass, Morbid Angel и Death.