На фестивала SXSW 2014 (South by Southwest Music Conference and Festival) Ан Вожицки изложи своята визия за бъдещето на превантивната медицина, където достъпните изследвания на генома идват заедно с "големите данни". В допълнение към простото проследяване на генетичния код компанията ще прави изследвания за това, колко конкретни гена са податливи на заболяване и как реагират на лечение.

За разлика от други генетични компании, то 23andMe не задържа тази информация „заключена“. Вместо това 23andMe изгражда APIs (An application programming interface), който позволява да се споделят резултатите от изследванията, както и резултатите от генетичните тестове, ако пациентът ги е поискал.

Когато тези данни се комбинират с друга информация, да кажем тази от фитнес тракер, и бъде достъпна в ръцете на инженери и лекари, в бъдеще компанията се надява, че ще се подобри преодоляването на рисковете за здравето.

Чрез устройствата на бъдещето, които ще следят здравето ни, една компания като 23andМе ще знае, че една жена е бременна, още преди тя да е споделила с близките си. Също така може да се предотвратят болести като диабет или да се намали рискът от сърдечен удар.

Дали бъдещето, към което се стреми Вожицки, е на 5, 10 или 15 години разстояние, не е ясно. Но когато това се случи, ние ще бъдем в състояние да изтеглим препоръки за здравето и начина ни живот със същата лекота, с която днес сваляме приложения и игри от Google Play Store или Apple App Store.

 

Бъдете дизайнер на собственото си дете с 23andMe!