Помните ли тайнствения саркофаг, който откриха в Александрия, Египет, преди няколко седмици? Е, след дълги разсъждения и ожесточени дебати най-накрая се решиха да го отворят. Според много хора това не трябваше да се случва, тъй като повечето се опасяваха от това, че ще дойде краят на света и други подобни ужасяващи неща.

Изглежда обаче никой не послуша „здравия разум“ и саркофагът беше отворен на 19 юли (четвъртък). Това, което изследователите откриха в него, не беше заровено съкровище, а три скелета, които вероятно са принадлежали на войници.

Костите „плуват“ в някаква червеникава течност, която хората изглежда имат огромно желание да опитат. Почти 18 хил. души са подписали петиция в change.org, която да позволи на „простолюдието“ да пие от нея.

Идеята зад това според шотландският гейм продуцент Инес Маккендрик, който започна петицията, е хората да пият от „енергийната напитка“, да се сдобият със „силите“ на скелетите и след това да умрат.

Въпреки че думите на Маккендрик звучат доста „смислено“, експерите споделят, че това най-вероятно са някакви отпадъчни води, които са се събрали в саркофага през „близките“ 2000 години, откакто той е бил заровен под земята.