Ако имате проблеми с четенето на таблета Fire през нощта, Amazon има решение на проблема ви. Като част от първия голям ъпдейт за Fire OS 5 компанията предлага нова функция, носеща името Blue Shade, която променя цветовете на дисплея и яркостта, за да предложи оптимални условия за четене на таблетите Fire, съобщава The Verge. 

Според Amazon изследванията са показали, че синята светлина, излъчвана от дисплеите, може да промени съня и производството на мелатонин (хормона на съня), когато се гледат нощем. За да промени това, Blue Shade ще използва специализирани филтри, които ограничават синята светлина и позволяват на потребителите да се насладят на по-приятно преживяване при четене от екрана. 

Разпространението на Blue Shade започва през следващите две седмици. 

Като част от софтуерната актуализация пристига и функцията Activity Center, която ще дава информация на родителите как децата им ползват Fire таблетите - колко време играят игри, колко време четат и колко отделят за гледане на видео. Дава се и достъп до браузинг историята и отваряните приложения

Amazon пуска и нов браузър, предназначен за деца, който предлага 40 000 YouTube видео клипа, които са ръчно избрани от специален екип. 

Прочетете: Услугата Amazon Prime Air с ново видео и нов дизайн на дрона за доставки

Тагове: