Apple представи High Sierra, най-новата версия на MacOS, през юни на WWDC 2017, а бета-версията е налична от месеци насам. Сега най-накрая компанията ще пусне окончателния вариант на 25 септември. Подобно на всички актуализации на MacOS, High Sierra е безплатна. Тя работи на почти всеки Mac, произведен от 2009 г. насам. Има някои промени в операционната система, която може да прекъсне съвместимостта с по-стари приложения. Старите версии на Final Cut и Logic програмите на Apple например не са съвместими.

Актуализацията на High Sierra включва новата APFS файлова система на Apple, която трябва да освободи малко място на вашия Mac, което пък трябва да ускори определени задачи. Новият HEVC видео кодек ще направи видеата по-малки. Ще бъдат налични и външни GPU и VR поддръжки. Актуализираните Mac-ове за първи път ще получат VR поддръжка и ще са съвместими със SteamVR и HTC Vive VR.

High Sierra носи подобрения в основни приложения и помощни програми, като Photos, Safari, Mail, Notes, Siri и Spotlight.

Тагове: