Гласовите повиквания губят популярност все по-бързо, особено сред по-младите потребители. От 2011 г. насам използването им намалява все по-бързо, но не всеки е готов да пише текстови съобщения с виртуални клавиатури през цялото време. Именно така се ражда идеята зад Cord, гласовата чат платформа на Томас Хайно и Джеф Бакстър.

Двамата са бивши служители в Google Creative Lab. Cord позволява да изпращате 12-секундни гласови съобщения с високо качество посредством иновативен интерфейс. Достатъчно е да тапнете върху името на другия потребител, за да чуете съобщението му, или да задържите, за да изпратите своето. Системата силно наподобява PTT (Push-to-talk), позната ни от радиостанциите, но позволява да слушате съобщенията по всяко време. Наскоро Cord получи 1.8 милиона долара инвестиция от Metamorphic Ventures и Lerer Hippeau Ventures. Какво е вашето мнение за приложението?

Засега то е налично само за iOS (App Store линк), но скоро ще бъде публикувана и Android версия. А видяхте ли новата функция на Facebook Messenger за Android?