Microsoft официално представи своята Fluent Design System (известна по-рано като Project Neon) на Build 2017, конференцията за разработчици в Сиатъл.

Fluent Design System идва като част от Windows 10 актуализацията, която Microsoft ще пусне през септември. Повечето от промените включват фини допълнения като ефект на замъгляване, което присъстваше в Windows Vista. Fluent Design System е проектиран да бъде истинският наследник Metro дизайна на Microsoft и ще се използва за приложения и услуги на Windows, iOS и Android.

Microsoft планира да приложи тези фини промени постепенно. Някои от тях са вече на разположение в новите актуализации на съществуващите Windows 10 приложения, а скоро ще има още много, когато Microsoft обнови операционната система изцяло.

На сцената на Build 2017 Джо Белфиоре от Microsoft демонстрира редица промени, идващи с Fluent Design System. “Microsoft се фокусира върху светлината, дълбочината, движението и мащаба за своя Fluent Design с леки промени, които правят дизайна да се чувства като жив по време на взаимодействията в Windows.”