Една от най-очакваните промени идващи с Android L е Material Design-а т.е. новата визуална „фолософия“ на Google, когато става въпрос за мобилната операционна система. Тя беше една от най-добре приети демонстрации на Google I/O през тази година, но докато Android L все още няма точна дата на излизане, Google бавно разпространява новия дизайн, чрез своите приложения. Например, Google+ за Android вече изглежда в крак с Material Design-а, а също така и Google Docs.

Сега мобилната версия на Google Chrome получи тази актуализация и текстурите и градиентите на по-старата версия са си отишли, за да отстъпят място за ново меню с приятни анимации. Визуализирането на отворените страници също е леко променено, но като цяло коренна промяна със стария браузър няма.

Несъмнено ние сме на по-малко от месец от официалното представяне на Android L (Lemon Meringue Pie), както и от това да видим новите Nexus устройства, с които ще дойде тази нова версия. Ако все още не сте получили актуализацията на Chrome автоматично, то може да направите това и ръчно от Google Play Store.

Тагове: