Конференцията за разработчици Google I/O 2017 вече тече и започваме с първите новини от нея. Google Photos получава три нови функции за споделяне, които по думи на компанията "ще решат проблем, за който не се замисляме често". 

Първо получаваме Suggested Sharing. Google Photos автоматично ще разпознава снимки в библиотеката ви, които изглеждат страхотно, но по някаква причина не сте споделили в социалните мрежи. Съответно след това ще ви изпраща известие с предложение да ги споделите.

Второто ново попълнение е Sharing Libraries. Можете да изберете да споделите цялата си библиотека в Google Photos с някой друг, като, ако сте споделили всичките си снимки, от този момент нататък той ще има достъп и до всички нови снимки, които правите. Можете да ограничите това като зададете към другия човек да се пращат снимки само на определени хора, които имате във вашите Google Contacts. Тази функция работи благодарение на Deep Learning системите на Google, които вече са достигнали ниво да разпознават множество алгоритми на фотографиите ви, между които: разпознаване на емоция, на среда, на хора около вас и дори на събитие. Ако например на снимката има торта със свещички, то според системата снимката е от рожден ден. По този начин можете да зададете Sharing Library само за даден тип събития или да споделяте само снимки от празник. Sharing Libraries излиза през следващите няколко седмици за Android, iOS и Web.

Накрая имаме Photobooks, които ще подбират на базата на Deep Learning страхотни ваши снимки от определен ден или свързани с определено събитие и директно ще ги подготвят за принтиране. Освен това директно създава албум, който можете да принтирате с меки корици на цена от 9.99 щатски долара или с твърди корици за 19.99 долара. 

В Google Photos ще бъде интегрирана и новата платформа Google Lens, която е включена и в подобрения Google Assistаnt. Lens ще ви позволява да проверявате стари снимки, например от екскурзия, и ще изважда информация за снимани от вас сгради и т.н. В реално време Google Lens може да ви дава информация за абсолютно всичко, към което сте насочили камерата си, а една от най-готините му функции е да наберете телефонен номер от снимана визитка или флайър.

Очаквайте още новини от Google I/O 2017 през следващите дни.

Тагове: