С гласови команди днес можем да правим толкова много неща с нашите телефони - от бързи търсения, писане на съобщения, та дори и включване и изключване светлините в дома ни. Но с времето компании като Google продължават да разширяват функционалността на гласовите команди до неочаквани области. Точно сега е ред на гласово-базираното отключване на телефон с Google Trusted Voice.

Доказателство вече се появи в Google Play Services, където Trusted Voice е нов компонент от Smart Lock, който се разпростира от способности като използване на камерата на телефона ви, за да отключите устройството с лицето си, до настоящото - с гласа си. Както може би очаквате, това няма да е най-сигурният метод в света и Google е откровена относно това, но все пак е по-сигурно, отколкото липсата на заключване изобщо.

В крайна сметка целта тук не е била основно върху сигурността, а върху удобството. Trusted Voice изглежда се разпространява на случаен принцип, така че дори да имате последната версия на Android на вашия смартфон, ще се наложи да  почакате още малко, преди да използвате новата функционалност сами.

 

Прочетете още: Google oтговори на ЕС за разследването на Android

Тагове: