В последните месеци дизайнерите на Google са проучили доста сериозно кое лого изразява в най-пълен мащаб идентичността на компанията. В резултат на това първото поред, което ще претърпи трансформация, е това на email услугата Gmail. То вече няма да представлява стилизиран плик, а буквата М, съставена от основните цветове за компанията - синьо, червено, жълто и зелено. Оказало се, че пликът на логото на Gmail не е критичен елемент от бранда на компанията, което позволява на екипа да експериментира и да добави традиционната цветова палитра, типична за самия Google, Google Maps, Google Photos, Chrome и други продукти на гиганта.

Новото лого е част от по-широко преустройство на софтуер пакета G Suite на Google, който вече е ребрандиран в Google Workspace. Google се опитва да обедини Gmail, Chat и Docs, за да се конкурира по-добре с интегрирания подход на Microsoft Office - 365. За промяната беше намекнато, когато за първи път компанията представи набор от нови инструменти за сътрудничество и интеграции - Google Meet.

Съвпадението от смяната на логото и появата на ребрандирания Google Workspace не е никак случайно - това е бъдещето, към което се стреми Google - единствено приложение, което да обедини всички услуги на компанията.

Сред новите функции, чието представяне се очаква съвсем скоро, е възможността да се създават документи, таблици и презентации, по които участниците в дадена онлайн среща да си сътрудничат. Освен това към тях ще бъде интегриран и режимът „картина в картината“, който е вече познат от Gmail и Chat. От Google обещават да не променят цената на абонаментните планове независимо от броя на новостите, които се задават на хоризонта.

Снимки: Google

Виж още: Оставете количките с дистанционно в миналото: картингът със Super Mario излита иззад дивана (ВИДЕО)

Тагове: