На 16 октомври се очаква представянето на най-новата игра от поредицата Super Mario - Mario Kart Live: Home Circuit. За да можете да играете това AR предизвикателство, идващо от Nintendo, ще са ви необходими няколко важни неща: конзола Switch или Switch Lite, бройка от новата игра, както и отделно закупена специална Марио или Луиджи количка с дистанционно и... чист дом. Важно е да сте прибрали домашния любимец на сигурно място, защото количката ще препуска по вашия под, докато използвате конзолата, за да я навигирате през специално конструираните нива.

Те от своя страна се определят от включените в комплекта три „портала“ - чрез комбинацията от тях се разкрива необятно разнообразие от форми на писти, по които количката се сблъсква с най-различни препятствия. Освен софтуерните „врагове“ играта отчита и естествените препятствия – например сблъсък с крака на масата може и да донесе дъжд от монети за играча. От Nintendo са се съобразили с всичко, за което дори още не сме се и досетили – картинг количката е доста удароустойчива и издръжливостта ѝ ще отговаря на скоростта, която развива.

За това свое AR заглавие Nintendo работят в тясно сътрудничество с Velan Studios. С тяхна помощ е създаден един перфектен автомобил с дистанционно, в който са комбинирани части за безпилотни летателни апарати, камери и сензори, за да се създаде едно наистина уникално изживяване. Като за начало картинг количката ще е във варианти Марио или Луиджи, но от Nintendo намекнаха, че ще има възможност за състезание между четирима играчи, което може би означава, че ще можем да поканим у дома и останалите герои от поредицата.

Mario Kart Live: Home Circuit ще е безплатна, но самата количка идва на цена от около 100 долара.

Снимки: Nintendo

Виж още: Безжични, с много бас и страхотен дизайн: 3 саундбара за по-добро аудио изживяване от Philips (РЕВЮ)

 

Тагове:
Още от Play