Докато все още някои Nexus устройства чакат Android 5.0 Lollipop, чиято актуализация бе пусната тази седмица, изглежда, че Google вече подготвя версия 5.1. Холандският сайт AndroidWorld съобщи, че софтуерните инженери на Google Ромаин Гъй и Чет Хаас са забелязали действащ Android Lollipop MR1 на Nexus 5 по време на годишната конференция Devoxx в Белгия. Единственото доказателство, което имаме за Android 5.1, е снимка с лошо качество (виж галерията), но въз основа на цикъла на пускане на Android в миналото е много вероятно, че актуализацията на софтуера е в процес на разработка.

Въпреки че Android 5.0 Lollipop е най-голямата промяна на мобилната ОС на Google, Android 5.1 вероятно няма да бъде толкова значителна, а по-скоро изчистваща грешки. Ако искате да получите Android 5.0 Lollipop за Nexus 5, 7 и 10, може да посетите официалния сайт за разработчици на Google и да изтеглите image файла за вашето устройство, а после да го инсталирате ръчно с ADB (Android Debug Bridge). 

Един интересен (и странен) факт е, че Motorola изпревари старите Nexus-и с OTA (Over-the-air) актуализацията на Moto X и Moto G 2014г. Но ако имате относително модерно устройство, което не е Nexus или Motorola, OTA актуализацията ще дойде през следващите месеци.

 

Прочетете още: Nexus с Android 5.0: гласов контрол без нужда от допир?

Тагове: