Google Search вече по-добре разбира сложни въпроси, независимо дали ще ги напишете, или изречете на глас. Приложението вече може да се справя със суперлативи, поръчани предмети и дати.

Google Search приложението може "наистина да разбере смисъла на това, което питате", като раздроби въпроса ви, за да разбере семантиката на всяко парче и да разбере цялостния замисъл. След това услугата ще прокара въпроса през Knowledge Graph, за да може да получите по-точен отговор.

Въпросът "Кой е президент на САЩ, когато Ангелите печелят Световните серии?“ се разбива на четири компонента: списък от президенти, държава, бейзболния отбор и победителите в Световните серии през годините. С първите две ще получите списъка от президенти на САЩ, а с последните две ще получите годината, в която Ангелите са спечелили Световните серии, което ще ви даде отговор Джордж У. Буш.

С подобряването на разбирането на Google Search ще стигнем до точката, в която вече няма да ни се налага да търсим правилните ключови думи, за да получим отговор. Просто ще трябва да задаваме въпросите си нормално, а Google ще отговаря много по-точно.

 

Прочетете още: Apple подобрява алгоритмите за търсене в App Store, за да връща по-интелигентни резултати