Актуализацията на HTC One до най-новата версия на Android 4.2.2 е официално достъпна за целия свят. Притежателите на небрандирани от оператори устройства, получават дългоочаквания ъпгрейд на фърмуера първи, а най-вероятно скоро и тези с операторско лого ще се възползват от промените.

Подобренията в софтуера са значителни и дори изненадаха приятно много фенове на HTC.

Sense 5 интерфейса се разделя с грозните „триточкови“ меню бутони. Вече има опция, с която може да осъществите достъп до контекстното меню чрез продължително (за няколко секунди) натискане на чувствителния на допир „Home“ бутон.

 

Google Now пък се активира при еднократно плъзване на пръст през „Home” бутона, нещо, което сме виждали при Nexus 4 и е стандарт за чистата версия на Android. Досадното „Power Saving" меню, което не можехме да премахнем от падащото меню при версия 4.1.1 е заменено от бутона за бързо превключване и лесно контролиране на други функции.

Други полезни промени са добавянето на приставки (widgets) към заключения екран и Daydream режим, при който може да прибавяте слайдшоу от албумите ви със снимки, поток от новини и друго съдържание по избор.

 

HTC BlinkFeed вече поддържа Instagram интеграция, а функцията за „живи“ фотоколажи HTC Zoe получи още по удобно управление и шест нови видео теми.

Софтуерната актуализация на HTC One е с пореден номер 2.24.709.1, а размера й е 465.24MB, така че ще бъде най-добре да я изтеглите през Wi-Fi вместо през вашия мобилен пакет за данни от оператора.

Подобренията показват доста сериозно отношение от страна на HTC към тазгодишния си флагман и прави много приятно впечатление, че повечето „нови“ неща всъщност изравняват функционалността между „чистия“ андроид и Sense интерфейсът на HTC.

 

Ако не сте получили OTA(Over the Air) актуализация, опитайте да я инсталирате ръчно от менюто с настройки - Settings(Настройки)/About Software(Всичко за софтуера)/Chek for updates(Провери за актуализации).

 

А видяхте ли златната версия на HTC ONE?!


Тагове: