Apple официално пусна актуализацията до iOS 10 за всички съвместими iOS устройства, но въпреки че са минали само няколко часа от тогава, потребители вече сигнализират за проблеми със своите iPhone и iPad устройства. Това, разбира се, не е прецедент, защото и миналата година след официалното излизане на iOS 9 имаше някои оплаквания от потребителите. Но какъв е същинският проблем?

Потребители сигнализират, че iOS 10 изтощава батерията им много бързо, че имат проблеми с Bluetooth и Wi-Fi свързаността и техните iPhone и iPad устройства блокират напълно (brick), когато се опитат да инсталират актуализацията. Преди да продължим, ще кажем, че при нас проблем с актуализацията няма, но ако вие имате подобен, може да споделите в коментарите.

Възможни решения на проблемите:

iOS 10 и животът на батерията

Изключете фоновото опресняване на приложенията от Settings> General> Background App Refresh. Там ще видите списък с приложенията, които се опресняват на заден план.

Изключете фитнес проследяването от Settings > Privacy > Motion & Fitness.

Изключвайте Wi-Fi свързаността, когато не сте вкъщи, за да предотвратите вашия iPhone или iPad да търси Wi-Fi мрежи постоянно.

iOS 10 блокира напълно телефони и таблети

Решението тук е просто, за щастие можете да „поправите“ блокиралото си устройство чрез архивиране през Mac или PC.

iOS 10 проблеми с Wi-Fi и Bluetooth

Отидете в Settings> General> Reset> Reset Network Settings. С Reset Network Settings данните ви ще останат непокътнати, но безжичните ви свързвания ще се върнат към своите настройки по подразбиране.

 

Накрая ще кажем, че все още сме в първите часове на актуализацията и не са изключени и други оплаквания, но в едно сме сигурни – Apple се грижи потребителите винаги да получат бърза обратна връзка и отстраняване на проблемите и сме убедени, че ако има по-сериозен проблем, той ще бъде оправен с нов ъпдейт в рамките на броени дни. Затова актуализирайте смело.

 

Прочетете и това: Apple стартира официалната актуализация на iOS 10

Тагове: