Днес Microsoft представи новата си услуга Skype for Business, която замества Microsoft Lync. От компанията обявиха, че Skype for Business е съчетание от най-добрите страни на Lync и Skype. Идеята е да се предложи решение с познат и удобен интерфейс, който да използват бизнес потребителите и хората, които просто искат да общуват с близките си приятели.

Освен познатите ни съобщения и гласови и видео разговори, Skype for Business разполага с вградените в MS Office онлайн срещи, с които провеждането на чатове, разговори и събрания вече е неразделна част от Microsoft Office пакета. Важно е да отбележим, че Skype и бизнес версията на приложението са две отделни програми, които работят с различни регистрации.

„Skype for Business обединява познатия интерфейс и начин на работа на Skype с характерната за Microsoft Lync корпоративна сигурност, съвместимост и контрол. Освен това бизнес клиентите ще получат достъп до мрежа от стотици милиони потребители на Skype по света“, заяви Даниела Жечевич, Продуктов мениджър за региона на Южните Балкани в Майкрософт.

 

 

Новият Skype for Business Server ще бъде наличен за сваляне от VLSC от 1 май 2015 г. Microsoft ще започне да предлага новата услуга Skype for Business за клиенти на Office 365 в края на април, а за всички останали клиенти – до края на май т.г. Потребителите могат очакват и новото мобилно приложение на Skype for Business, достъпно на iOS и Android, което се очаква да стартира през следващите месеци.

Телефоните с Windows 10 могат да се превърнат в истинско PC

Тагове: