С всеки следващ месец приложенията за нашите смартфони стават все по-практични и лесни за използване. Поглеждайки назад, само допреди няколко години, за да направиш една проста редакция на снимка, текст и дори видеофайл, докато си в движение, трябваше да разполагаш задължително с компютър и съответните инсталирани програми. Днес можем да правим всички тези неща буквално с едно докосване на екрана. Знаем, че времето ви е ценно и всяка спестена минута е от значение. Все пак времето е пари. Затова на вашето внимание представяме новата ни месечна порция приложения за Android & iOS.


* Приложението е налично и за двете операционни системи.

Photo Art - Color Effects

Създавайте арт фотографии бързо и лесно! Изберете снимка и я направете произведение на изкуството с 20-те ефекта, с които разполагате (сепия, черно-бял, негатив, замъгляване, контраст, наситеност и т.н.), и с 12-те четки за обработка (и още нови съвсем скоро). Можете да направите снимка с камерата на телефона и веднага да я обработите по ваш вкус. Убедете се сами колко лесно и приятно е да създавате неповторими арт фотографии само с едно докосване.

Линк към приложението: Photo Art - Color Effects


 

Allrecipes Dinner Spinner*

С приложението Allrecipes на едноименния сайт за рецепти разполагате с над 40 000 начина за приготвяне на ястия. Вече няма да ви се налага да притичвате до оставения някъде лаптоп, за да сверите рецептата. Поставете телефона на удобно за вас място на кухненския плот и действайте. Директно от вашето Android & iOS устройство удобно и бързо. Разполагате с така наречения Dinner Spinner, с който може да съчетавате ястията по правилния начин. Просто разклатете телефона и те ще се разбъркат автоматично, спирайки се на най-съвместимите. Нека джуркането започне сега! ;)

Линк към приложението: Allrecipes. com Dinner Spinner


 

Spool: Save videos & webpages*

Приложението Spool запаметява видеоклипове, уеб страници, текст или изображенията, които гледате в интернет, за да ги прегледате по-късно. Хубавите му страни не свършват дотук, защото можете да преглеждате избраните от вас неща дори когато сте офлайн. Инсталирайте приставката и на вашето PC, синхронизирайте информацията и я прегледайте, когато ви остане свободно време. Интерфейсът е достатъчно опростен и интуитивен, за да ви бъде максимално удобен.

Линк към приложението: Spool: Save videos & webpages


 

Evernote Widget

Последната версия на добре познатото приложение Evernote изисква инсталирането на тази допълнителна приставка, която показва запаметената информация директно на вашия екран. Създайте нова текстова, фото или гласова бележка от директните бутони на приставката или потърсете запазената преди това. Лесно като детска игра!

Линк към приложението: Evernote Widget


 

Smart Lyrics

Не е ли досадно да отваряте ново приложение или браузъра на смартфона, за да търсите текста към някоя песен? Е, с приложението Smart Lyrics вече няма да ви се налага, защото то ще намира мигновено текста на песента, която слушате в момента. Естествено чрез приложението може да търсите текст на друга песен, различна от звучащата в момента. Ако интернет връзката прекъсне или сте забравили да я стартирате, не се притеснявайте - Smart Lyrics пази текстовете на слушаните песни, за да ви ги покаже в офлайн режим.

Линк към приложението: Smart Lyrics


 

Gigbeat

Любимите ви музикални изпълнители са тук или се канят да дойдат, а вие не искате да изпуснете възможността да се срещнете с тях на живо. С Gigbeat вашият проблем е решен. Просто свалете приложението и то ще сканира музикалната ви колекция и автоматично ще намери информация за предстоящи събития с намерените изпълнители. Прекрасният червено-черен минималистичен интерфейс гали окото и създава усещане за стил. В Gigbeat има опция и за директно търсене по изпълнител или град. Когато намерите търсената информация, тя ще излезе с дата, място на провеждане и опция за закупуване на билет. Приложението работи перфектно и в български условия и дори намира наши родни изпълнители :)! Опитайте!

Линк към приложението: Gigbeat от Gigbeat, Inc.


 

FluffyGuy

Доста от вас може би са чували и гледали клиповете на американския комик Габриел Иглесиас (Gabriel Iglesias), известен още като Пухкавия комик (FluffyGuy). А ако не сте, БЪРЗО поправете тази грешка, защото този човек ще ви разплаче от смях! Дори най-обикновен разговор или случка, изречени от устата на този невероятен комик, кара хората да превиват от смях. Самият той обича да използва фразата – Аз не съм дебел… Аз съм пухкав! Приложението представлява платформа, от която може да гледате видеоклипове от YouTube страницата му, да посетите неговия fluffy shop, да свалите аудио семпли с негови изказвания и звуци, да прегледате дискографията от турнетата, да прочетете биографията му и дори да си чатите с него! Пухкавият комик е активен по всяко време и обича да общува със своите фенове от цял свят. Опитайте и вие.

Линк към приложението: FluffyGuy


 

Aldiko Book Reader

Все се оправдаваме, че не ни остава време за четене на книги! Все бързаме нанякъде и затова все по-малко четем! Има и други приложения за четене, но малко са тези, които имат всичко необходимо плюс красив интерфейс. Четецът на Aldiko буквално представлява рафт, на който са поставени любимите ви книги. Изберете желаната и започвайте четенето. Разполагате с много удобства като увеличаване и смаляване на текста, нощен режим, настройка на яркостта, поставяне на показалци, оцветяване на пасажи и думи в различни цветове, търсене на текст и т.н. Вече няма да имате оправдание, че не може да носите книгите с вас. С Aldiko те ще са достъпни по всяко време и навсякъде.

Линк към приложението: Aldiko Book Reader


 

Feedly

Feedly е личното ви списание, чието съдържание определяте вие! Всичко, което следва да направите, е да се абонирате за любимите ви сайтове и информацията за тях ще потече през Feedly. Приложението се интегрира с Google Reader, Tumblr, Twitter, Facebook, Read it Later и Instapaper.

Линк към приложението: Feedly


 

HD Widgets

Най-добрите HD приставки за Android устройства! Персонализиране по ваш избор с цвят, размер и съдържание. Само сега всичко това е на специална цена от - 40%. Приложението е налично за телефони и таблети с Honeycomb.

Линк към приложението: HD Widgets


 

iOS apps:

Tie Right

Вратовръзката е аксесоар, който внася стил и елегантност към облеклото ви. Носенето й винаги е изисквало да може да правите добре поне един от десетките възли. В противен случай ефектът би бил по скоро комичен, отколкото стилен. И тъй като невинаги до вас ще има някой, който да ви помогне, е хубаво да имате подръка наръчник за различните типове. Tie Right е точно това, което ви трябва! С него нуждата от огледало отпада, защото разполагате с шест от най-популярните възли за вратовръзки. Приложението предоставя подробни и прости илюстрации стъпка по стъпка, за да постигнете желания ефект. Ако тези шест различни възела не са ви достатъчни и държите на разнообразието, приложението има и платена версия с цели 20 (двадесет!).

Линк към приложението: Tie Right от Esoteric Development


 

AmbiScience™ - Pure Meditation Premium*

Какво е AmbiScience? С една дума - звукотерапия! То осигурява успокояващи звуци за стимулиране на съзнанието ви. Също така съчетава различни музикални семпли за по-добър ефект (Desert sunrise, The power plant, Just the rain и др.). Спомнете си как сте се чувствали, заспивайки или будейки се от ромоленето на дъжда по прозореца ви. Чрез естествените звуци от природата AmbiScience успокоява съзнанието и ви носи душевен мир. Опитайте и се убедете сами от ефекта на звукотерапията върху вашата психика.

Линк към приложението: AmbiScience™


 

GyroSynth

Финалистът в категорията „Най-иновативни приложения“ на конкурса Best App Ever Awards. GyroSynth е уникален по рода си синтезатор за музика заради иновативния начин на управление с жестове. Той работи с помощта на вградения жироскоп на вашия iPhone, докато движите ръката си във въздуха. По този начин създаването на музика се превръща в нещо наподобяващо танц на тялото. Усещането е страхотно, сякаш докосвате звуците във въздуха. След като стартирате приложението, върху екрана ще се появи работен плот с бутони за настройка на звуковите ефекти. Чрез тях и движението на ръцете ви ще може да създавате неповторими артистични миксове. Докоснете музиката сега!

Линк към приложението: GyroSynth


 

Album App (за iPad)

Със специално създадения дизайн за iPad това приложение ви дава всички предимства на един професионално направен цифров албум. То ви дава пълен контрол за създаване и корекция на тематични албуми на вашите снимки. Красивият и лесен за използване интерфейс гали окото, а ако искате да се похвалите на приятели и познати, може да го направите чрез социалните мрежи Facebook и Twitter.

Линк към приложението: Album App


 

Pomodoro Timer*

Познатото мото - „Не оставяй днешната работа за утре“,  е името на скорошната ни статия за по-добро организиране на задачите на работното място. Това ни накара да ви подсетим да опитате сами един от начините за реорганизация на вашето време. Pomodoro Timer е налично за Android & iOS, а по-подробно можете да се запознаете с въпросния метод от линка към статията по-горе.
Остава да се убедите сами в предимствата му! Пожелаваме ви приятна работа!

Линк към приложението: Pomodoro Timer


 

INK ME

Искало ли ви се е да видите как ще ви стои избрана от вас татуировка, преди да сте си я направили? Или дори да не сте искали татуировка - просто да ви е било интересно как ще изглеждате с нея? Опитайте с Ink ME! Изберете желан модел или използвайте някой от вградените в приложението шаблони и наложете върху ваша снимка. А ако искате да се позабавлявате, може да качите снимката във Facebook и да шашнете приятелите си ;).

Линк към приложението: INK ME


 

Scan Pages

Превърнете вашия iPhone в мобилен скенер! Приложението използва камерата на телефона ви за сканиране на текст и го конвертира в PDF документ. След това може да запаметите файла директно на телефона или да го споделите чрез GoogleDocs, Evernote, Dropbox или електронна поща. Не се изисква регистрация, за да използвате приложението. Много полезно, опитайте и вие!

Линк към приложението: Scan Pages


 

Halftone

Halftone добавя върху снимките ви различни състарени ефекти, сякаш изкарани от старите архиви. С 27 вида хартия (изчистена, захабена, състарена и т.н.), девет вградени оформления, два стила за надписи, шест различни стила на речта тип балон, повече от 25 пощенски марки и възможност за избор на шрифт на текста. След като персонализирате снимките, може да ги споделите чрез електронна поща, Facebook, Twitter или да ги изпратите до някои от приложенията - Instagram, Camera+ и Color Splash, или да бъдат принтирани. Изборът е ваш!

Линк към приложението: Halftone


 

Decide Now!

Понякога в живота ви се струва, че нямате избор или… че имате прекалено голям, и все се чудите кое да изберете. „Да отида на кино или на разходка, или на дискотека, или…“ Изберете сега! Приложението Decide Now представлява колело на късмета, в което може да запишете различните възможности, с които разполагате. Завъртете го и вижте какво ви се пада. Забавно нали!

Линк към приложението: Decide Now


 

FlixLab

Създай, прегледай, сподели! Създаването на оригинални и уникални по рода си филми с това приложение е сведено до минимални действия. Всичко, което се изисква от вас, е да стартирате FlixLap и да маркирате предпочитаните от вас снимки, видео и/или музика. След което приложението ще свърши всичко само и ще ви покаже готовия резултат, а вие остава да изберете дали да го споделите с приятелите си от Facebook, Twitter, YouTube или чрез електронна поща. Успех!

Линк към приложението: Flixlab - Movies and Slideshows


 

 

Тагове: