Приложения за Android:


Evernote Hello

 

evernote helloEvernote Hello е много полезен помощник за ежедневните ви срещи с различни хора. В случай че работата ви се състои в това да се срещате постоянно с нови хора, то неминуемо ви се налага да запомняте по-важните от тях. Това, разбира се, натоварва мозъка ви и наред със стотиците задачи, които трябва да свършите, дори едно обикновено име би било трудно за запомняне, да не говорим за телефонни номера, електронна поща, адреси и т.н. Някой от вас може би ще каже, че за това са измислени визитките, за да не ни се налага да помним толкова много „излишни“ неща, и ще бъде прав. Но само донякъде, защото, ако лицето, с което имате бизнес отношения, реши да си смени адреса, телефонния номер, електронната поща... то хартиената визитка ще престане да ви върши работа. Тук е и силата на Evernote Hello, той ще ви даде възможността да запаметявате и обновявате неограничен брой контакти по един изключително интуитивен и красив начин. Добавете снимка, адрес, телефонен номер, поща, връзка към социални мрежи, бележка и т.н. Споделянето на визитки между вас и партньорите ви е лесно като детска игра. С Evernote Hello никога вече няма да си помислите за скучните и нерентабилни хартиени бизнес картички.

 

Цена: Безплатно

 

 

 

Връзка към Google Play & Apple App Store


Evernote Food

 

evernote foodПоредното страхотно приложение от Evernote Corp. ви позволява да запаметявате любимите си храни и ястия. Представям ви хранителния бележник Evernote Food! Снимайте, споделяйте и запаметявайте незабравимите си вкусни гозби където и да се намирате. Превърнете всяка закуска, вечеря и обяд в дома си, в хубав ресторант или сред природата в скъп спомен. Препоръчвам горещо!

 

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Google Play & Apple App Store


Sports Republic

 

sports republicВсички спортисти се стремят да достигнат до върха и да се докажат като най-добрите от добрите. Спортните медии се опитват да отразяват в емисиите си всички техни успехи, но уви, никога нямат достатъчно време за това. Ето защо за тези от нас, които държат да са добре информирани, и то навреме, остава опцията да намерим нужната ни информация сами.

С приложението Sports Republic това е изключително лесно. То представлява база данни, в която непрекъснато се събира информация за всякакви спортни събития и срещи. С него вие може да създадете свой собствен „поток“, в който да присъстват любимите ви спортове и атлети, без това да ви отнема излишно време в ровене по десетки сайтове. С прекрасния си интуитивен интерфейс Sports Republic ще ви накара да се чувствате още по-специален, защото информацията е свобода, която не всеки може да притежава. Независимо дали става въпрос за футбол, волейбол, бокс, плуване, голф, бягане, лека атлетика, ски спускане... и каквото още се сетите като официален спорт, със Sports Republic ще сте винаги в крак със случващото се в спортния свят.

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Google Play & Apple App Store


Strava Cycling/Run

 

stravaStrava е едно страхотно приложение, с което може да проследявате своите разходки, маратони и дори участия в състезания по колоездене или тичане. С полезните си функции, като проследяване чрез GPS и анализиране на изминатото разстояние, скорост, време, изразходени калории, надморска височина и цялостна карта на активността ви, Strava е един пълноценен помощник във вашия живот. Резултатите и постиженията си може да споделите с други потребители на Strava или с приятелите си в социалните мрежи. Успех!

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Google Play 1 , Google Play 2  & Apple App Store 


Magic Piano

 

magic pianoС радост ви представям Magic Piano, едно изключително приложение за свирене на пиано, или по точно за имитиране на свирене ;). За разлика от множеството подобни приложения, в които пред себе си имате виртуални клавиши, тук те липсват. Единственото, по което ще се ориентирате, са движещите се светещи точки по екрана. Ако спазвате точната последователност и докосвате всяка от тях навреме, т.е. нито по-рано нито по-късно, музиката ще зазвучи в цялата си прелест и няма как да не се зарадвате, че реално вие сте виновникът за това.

Да, това не е нещо, което не сте виждали или чували, но определено да свириш Моцарт или Бетовен в оригинал е много приятно усещане. Всъщност произведенията, които може да изсвирите, са много разнообразни и като жанр, и като време на създаване – поп, рок, класика, филмова музика и мюзикъли. Препоръчвам горещо.

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Google Play & Apple App Store

AIVC - Artificial Intelligent Voice Control

 

aivcAIVC е поредното приложение за Android, което конкурира гласовия асистент на Apple - Siri. За разлика от повечето не толкова успешни опити да бъде достигнато нивото на Siri, AIVC се доказва като достоен съперник в тази сфера. Пълната му интеграция с телефонните функции, доброто разпознаване на гласови команди от не-англоговорящи, бързата обработка на информация и адекватните отговори са признаците, по които му давам своята висока оценка. Наистина е много забавно и полезно да си поговориш със своя телефон, макар и не на български за съжаление, и да чуваш неговите реакции.

Функциите, които може да управлявате с глас чрез AIVC (с кодово име ALICE), са: набиране на номера, писане на електронна поща, създаване на събития в календара, настройване на аларма, пускане и спиране на музика, проверка на времето, пресмятане с калкулатор, превод на текст и т.н. и т.н. Пълния списък може да видите, като посетите страницата на приложението в Google Play.

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Google Play


BET Awards '12

 

bet awardsЗа тези от вас, които не знаят, BET е съкращение на Black Entertainment Television - това е телевизия, създадена специално за тъмнокожото население в САЩ. Церемонията по връчването на наградите BET се провежда ежегодно от 2001 година до днес. Досега винаги се е състояла през юни, като само тази година ще направи изключение и ще се проведе на 1 юли с водещ Самюел Джаксън.

С официалното приложение BET Awards ’12 ви подканям да проследите церемонията директно от мобилното си устройство, да гледате видеоклипове и снимки от минали години и днес, както и да научите номинациите в различните категории – Black, Hip-Hop, Gospel, Group, New Artist, Collaboration, Music Video, Viewer’s Choice, Centric Awards, Acting, Movie, Sports и Lifetime Achievement & Humanitarian. Освен това с него можете да дадете своя глас за предпочитан изпълнител, да разберете повече за него и музикалните му постижения.

Цена: Безплатно

 

 

 

Връзка към Google Play & Apple App Store


The Art of Rap

 

art of rapАко хип-хоп музиката е в кръвта ти и римата не спира да тече в съзнанието ти, ако имаш уменията и таланта да създаваш уникални инструментали, то The Art Of Rap е приложението за теб. Създай свой бийт и го сподели с хората, използващи приложението, или в някоя от социалните мрежи. Имаш възможността да рапираш директно върху световноизвестни бийтове (Cypress Hill, Snoop Dogg, MC Lyte, 2Pac...) или да създадеш свой собствен хит. Бъди сигурен, че няма да останеш незабелязан и кой знае може да те забележи самият Dr.Dre! Да, защото създателите на The Art of Rap и подкрепящите го са именно всички световноизвестни и признати хип-хоп легенди – Ice Cube, Snoop Dog, Dr.Dre, Eminem, Ice-T, Nas, Redman, Xzibit, Kanye West и т.н.

През тази година ще излезе и едноименният документален филм за рап музика и възхода й в световен мащаб. Не го пропускай!

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Google Play & Apple App Store


ESET Mobile Security

 

eset mobile securityВ лицето на „Eset Mobile Security” Android устройствата имат едно огромно предимство пред конкуренцията, а именно най добрата и сигурна антивирусна защита. Едва ли човек, който е използвал настолната версия на компанията ESET, концентрираща се върху разработването на антивирусни решения, е останал недоволен. От първо лице мога да ви уверя в това, тъй като от години използвам антивирусна защита на тази компания и за мен бе огромна радост, когато разбрах за съществуването на мобилната им версия.

След като инсталирате ESET Mobile Security и въведете данните си (e-mail, защитна парола и т.н.), ще се активира и 30-дневният лицензен период, през който ще имате възможността да се убедите в качествата на програмата. В случай че след изтичането на този период решите да подновите лиценза, то опцията е една - да заплатите $10 за 1 година, през която Android устройството ви ще бъде максимално защитено. Цената е наистина смешна, защото, ако разделите тази сума на 12, ще видите, че ви се пада малко повече от 1 лв. на месец. Но това не е най-важното, по-важно е, че ще сте максимално защитени от зловреден софтуер, атаки от външни лица, спам и всякакъв нежелан достъп до личните ви данни.

П.П. Откакто използвам антивирусната защита на Eset Mobile Security, смартфонът ми работи много по-плавно, бързо и качествено.

Цена: Безплатен 30-дневен период или $10 за едногодишен лиценз!

 

 

 

Връзка към Google Play


Pano

 

panoМакар че не е от най-новите приложения от този тип, реших, че за тези от вас, които не са попадали на Pano, ще бъде добре да го представя.

Pano е изключително интелигентно и семпло направено приложение, с което имате свободата да правите страхотни панорамни снимки. Просто го стартирайте и започнете да снимате последователни (до 16) снимки на пейзажа пред вас. След като приключите, натиснете бутона със стрелкичка и софтуерът на Pano ще обработи заснетото в красива панорамна снимка, която може естествено да споделите с приятелите си в социалните мрежи.

Приложението работи както в хоризонтален, така и във вертикален режим. Препоръчвам горещо!

Цена: 4,54 лв.

 

 

 

Връзка към Google Play

 

Приложения за iOS:

 


Pogoplug

 

pogoplug„Облачните“ услуги за съхраняване на данни са в своя апогей. Компаниите, занимаващи се с това, са в люта битка за спечелване на повече потребители. Всяка от тях се опитва да залъже все повече от нас с оферти за повече свободно пространство в мрежата. Но основното условие е да използваме нечий чужд сървър, в който да съхраняваме „личните“ си файлове и данни. А защо да не притежаваме свой собствен „облак“? Защо пък да не бъдем независими и свободни?!

Това е напълно възможно благодарение на разработчиците от Cloud Engines, Inc. и тяхното устройство и приложение Podoplug. В случай че нямате проблем със съхранението на файлове в чужди сървъри, то можете да се възползвате от 5 GB безплатно пространство на Podoplug или да си закупите допълнително устройство, към което да свържете смартфона или таблета си. Ако изберете втория вариант, ще сте горд собственик на „облак“ и ще сте максимално сигурни и независими от външна намеса във виртуалният ви живот. Изборът е ваш!

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Google Play & Apple App Store


Livestation

 

livestationОбичате ли да гледате новинарските канали на BBC, CNN, Euronews… и то без да ви се налага да сте закотвени пред телевизора вкъщи?! С Livestation ще имате тази възможност където и да се намирате. Приложението е оптимизирано за гледане на поточно видео в реално време и работи както с Wi-Fi, така и в 3G мрежи. То предоставя висококачествена картина и лесно управление между информационните канали. В момента на разположение са 3 секции новини - English News, Arabic News и Business News. Във всяка от тях са подредени съответните медии: 

English news - Al Jazeera, BBC World, Euronews, France 24, Russia Today, Press TV.

Arabic News – Al Jazeera, BBC Arabic, Libya TV, Al Baghdadia, Al Aan

Business news – Bloomberg, CNBC

С развитието на уебсайта и приложението се добавят и още нови канали, като съвсем скоро ще бъде активен и новият видеоканал на вестник The Wall Street Journal.

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Google Play & Apple App Store


Keek

 

keekKeek е революционно нов начин да преоткриете света и да си общувате с другите! Създавайте, качвайте и гледайте кратки видеоклипове с вашия смартфон, таблет или лаптоп и ги споделяйте с приятели. Keek е много лесен за усвояване и работи изключително бързо. Присъединете се към социалната видео революция сега!

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Google Play & Apple AppStore


Cubby

 

cubbyЕто още една облачна услуга, която ще освободи компютъра и мобилното ви устройство от нуждата да съхранява файлове, видео, документи и каквото още се сетите. С Cubby ще имате достъп до всички ваши важни неща от което и да е устройство, свързано с интернет. Поканете приятели и създавайте общи папки, за да разменяте файлове бързо и лесно. Безплатното пространство, което ви дават от Cubby, е в размер на 5 GB!

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Google Play & Apple App Store


Jukester Jukebox (за iPad)

 

kukester kukeboxВ днешно време, когато отидем на парти в домашна обстановка, а и не само, музиката обикновено се възпроизвежда с помощта на компютри, лаптопи, смартфони или таблети и все по рядко от „остарелите“ стерео уредби. Но едно допотопно устройство от миналия век е все още много харесвано заради класическата си ретро визия и стил – джубоксът!

Ако и вие сте фенове на джубокса и притежавате iPad, то със сигурност ще харесате Jukester Jukebox. Приложението има много красив и подреден интерфейс, с който слушането на любими парчета и създаването на плейлисти е изключително приятно занимание. Впечатлете и забавлявайте приятелите си на следващото парти, като се появите с таблета си и инсталираното приложение Jukester jukebox. Приятно ползване.

Цена: 6,20 лв.

 

 

Връзка към Apple AppStore

Ourcast

 

ourcastЕжедневно работата или свободното ни време зависи от климата и промените, които настъпват с него непрестанно. За всички нас, където и да се намираме, е много важно да знаем, какво време ни очаква, за да подредим задачите си по важност.

Ourcast е приложение, което се грижи да бъдем адекватно и навременно информирани за времето навън. С него ще имате подробна информация за температура, влажност, очаквани бури, валежи и т.н. Както и социални възможности, с които да споделите с други хора какво е времето около вас. И това не е всичко. Съвсем скоро се очаква да бъдат въведени още две функции – изскачащи предупреждения в случай на рязка промяна във времето и значки, с които ще бъдете награждавани за социалната си активност. Бъдете в крак с времето с приложението Ourcast.

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Google Play & Apple App Store


iDrate - Hydration monitor, water log, drink alarm

 

idrateМного от нас не пият достатъчно вода, а това е ключов елемент за поддържането на нашето здраве и общо благосъстояние. Просто увеличаване на дневния прием на вода помага да се поддържа кожата ви да изглежда жизнена и по-млада, подпомага естественото ви храносмилане, подобрява цялостната концентрация и помага на тялото ви в борбата с токсините. iDrate е начин да следите вашия прием на вода. Как работи? Просто е - след като стартирате приложението, ще трябва да изберете между две човешки фигури - женска и мъжка. След това посредством плъзгане на пръст по фигурата нагоре или надолу ще добавяте количеството течност, изпита от вас до момента. Ще забележите как прозрачната фигура играе ролята на празна бутилка, която пълните вие. Така благодарение на вградените си измервателни функции iDrate ще ви каже до каква степен тялото ви е хидратирано и колко още е нужно, за да достигнете оптимални нива. Също така може да го настроите да ви напомни в какъв интервал да приемате още течности, така че да не се залисвате и тялото ви да се дехидратира.

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Apple AppStore


Groupon

 

grouponПлатформата за групово пазаруване Groupon предоставя на потребителите си ежедневно уникални промо оферти с много ниски цени. Всеки ден се предлагат по няколко оферти във вашия град за продукти, стоки или услуги на значително намалена стойност (обичайно от 50% до 90% от нейната нормална цена), което е предпоставка множество потребители да се възползват от определена сделка за ограничено време. Ниската цена се получава от ползването на групова отстъпка. Още по-просто казано, събират се много желаещи за една и съща услуга и цената става „на едро“.

Не е нужно да ви убеждаваме в предимствата на този тип пазаруване, затова изтеглете приложението и се възползвайте от изгодните оферти сега.

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към Google Play & Apple App Store


Last Time: track your important events

 

last timeПриложението Last Time ви позволява да записвате и следите важните си неща по един много красив и стилен начин. С него никога няма да забравите предстояща кино вечер, среща с приятели, посещение при родителите ви, разходка с децата ви, час при зъболекар или пък довършване на любима книга... Всичко, което по принцип нямате време да помните, може да бъде записано в Last Time. Бъдете винаги точни, защото точността днес се цени най-много!

Цена: 1,60 лв.

 

Връзка към Apple App Store


Quick Camera

 

quick cameraАко сте фотограф, за вас най-важното нещо е да разполагате с бърз и качествен апарат, с който да улавяте всички интересни моменти. Смартфоните все повече се приближават към качеството на компактните фотокамери, а софтуерът за тях става все по-комплексен. Доказателство за това е фото приложението Quick Camera, която ви дава страхотни възможности да уловите и най-внезапния момент от живота ви.

Quick Camera стартира светкавично и прави снимки винаги с най-високата възможна резолюция (че кой иска снимки с ниско качество!?). Друга полезна функция е възможността за заснемане на повече от една снимка в рамките на определено време. Разполагате с 3 режима на снимане – един, три или нонстоп кадъра. Като при iPhone 4 можете да направите 125 кадъра в рамките на една минута. Опитайте.

Цена: 1,55 лв.

 

Връзка към Apple App Store

 

Тагове: