* - Приложението е налично и за двете операционни системи!

Приложения за Android:


Tasks

tasksС приложението Tasks получавате възможността да създавате списъци със задачи и да ги синхронизирате с Google Tasks. Дизайнът и управлението на бележките ви е издържан в стила на последната версия на Android, Ice Cream sandwich. Все повече разработчици предпочитат семплата и минималистична визия на ICS, наложена от Google, и има защо. Приложението работи светкавично и няма да срещнете никакви трудности с привикването към интерфейса му. Създавайте, групирайте или синхронизирайте бележките си, лесно е като детска игра. Tasks има и вградена приставка, която можете да закачите на екрана си, за да виждате и управлявате списъците си бързо и удобно. Налични са безплатна и платена версия (срещу 1,60 лв.), като разликата е, че при безплатната след първите 10 дни ще започнете да виждате постоянно изскачащи реклами. Изберете сами. Успех!

Цена: Безплатно

 

Връзка към играта: Tasks от Team Tasks


Tawkon

 

tawkonВашият телефон. Вашето здраве. Вашите обаждания. Tawkon е безплатно приложение, което ви предупреждава, когато вашите телефонни обаждания превишават позволеното радиационно ниво (SAR*), и ви предлага съвети, които да помогнат да го намалите. Създайте си по-здравословни навици, бъдете винаги информирани и се грижете за семейството и приятелите, като им препоръчате да използват Tawkon. 
Клетъчните телефони осигуряват връзка помежду си чрез мрежа от базови станции (известни като клетъчни кули или антени). Информацията се предава от мобилен телефон до базовата станция и обратно чрез мощни електромагнитни полета. Нивото на интензивност на радиация е най-голям, когато сте най-близо до антена, и намалява рязко, когато се отдалечите на по голямо разстояние. Телефонните компании не предлагат тази информация, така че tawkon е полезен инструмент за вас, защото събира и анализира данните, извлечени от вашия телефон, като: вида на мрежата, Band-GSM, UMTS, CDMA, силата на сигнала, модела на телефона и т.н.

* - SAR (универсална мярка за количество радиация, която се абсорбира от потребителя).

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към играта: tawkon от tawkon


AUPEO! Personal Radio (*)

 

aupeoСлушайте интернет радио с AUPEO! Приложението предоставя едно от най-добрите музикални изживявания за откриване и слушане на любимата ви музика. Изберете предпочитания от вас жанр или изпълнител и се потопете в океана от страхотни музикални изпълнения. Дизайнът и управлението са, МЕКО казано, страхотни и донякъде напомнят за METRO интерфейса на Windows Phone. AUPEO е напълно безплатно за Android & iOS устройства, но ако държите пред погледа ви да не се пречкат досадни реклами, то може да закупите Premium версията, с която ще имате и неограничен брой skips за изпълненията, които слушате в момента.
С инсталирането на AUPEO и създаването на индивидуален профил получавате 7-дневен гратисен период, след което трябва да изберете дали да заплатите $4,95 на месец или $49,95 на година за Premium версията.

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към играта: AUPEO! Personal Radio от Aupeo GmbH


Alarm Clock by doubleTwist

 

alarm clock double twistСъбуждайте се с doubleTwist Alarm Clock! Едно уникално красиво и семпло приложение. Не, не бъркате, doubleTwist е музикален плейър, който има огромен успех и милиони фенове, но разработчиците от doubleTwist™ са създали това приложение, за да направят събужданията ви още по-прекрасни. Изберете любимата си музика или мелодия и я настройте чрез един от трите налични режима: Time, Sleep Cycle или Sunrise. Може да създавате многобройни последователни аларми и всяка от тях с различна мелодия. Налични са и два супер красиви часовника за отброяване на оставащото време, дигитален (гаров) и аналогов (швейцарски).
За кратък период от време doubleTwist Alarm Clock е пуснат с голямо намаление в Google Play market - не чакайте, заслужава си.

Цена: 1,54 лв.

 

 

Връзка към играта: Alarm Clock by doubleTwist от doubleTwist ™


musiXmatch Lyrics & Music

 

musixmatchОткриването на непозната песен чрез мобилното ни устройство е доминирано от приложения като Shazam и Soundhound, които безспорно са прекрасни и много полезни. Но какво става, когато ни се прииска да намерим и текста на съответната песен?! Трябва да копираме името й, да го поставим в търсачката и да напишем зад него ключовата дума - lyrics (текст). А защо да не получим всичко наведнъж?! 
Да musiXmatch прави точно това - дава ви пълната информация за звучащата в момента песен, и то по един много стилен и удобен начин. Приложението притежава най-големия каталог с текстове на песни в света. След като го инсталирате, то веднага ще сканира наличната в устройството ви музика и ще свали текста на всяка песен, която имате, за да може да го използвате дори когато сте в offline режим. Можете да слушате песните си с вградения в musiXmatch плейър и да научите всичко за тях, като: година на излизане, албум, дискография и биография на изпълнителите. Приложението ще се отваря на заден план с готов текст дори когато използвате друг плейър. Приятно ползване.

Цена: Безплатно

 

Връзка към играта: musiXmatch Lyrics & Music от musiXmatch

Waze Social GPS & Live Traffic (*)

 

wazeОмръзнало ли ви е да използвате скучните и еднообразни GPS навигации, за които трябва да плащате скъпи лицензи, за да имате на разположение всичките им предимства?! На мен лично, да! Не, не съм стиснат, просто ми е писнало, накъдето и да се обърнеш, да те скубят за пари, и то за неща, които би трябвало да бъдат достъпни за всички. Случайно попаднах на социалната GPS навигация Waze и искам да ви уверя в безспорните й качества. Тя не отстъпва по нищо на най-големите в бранша и дори ги изпреварва със социалната си ориентираност. Защо социална? Защото в Waze вие и всички останали потребители в реално време добавяте ново и полезно съдържание за случващото се около вас. На разположение имате социална приставка под формата на маркери, чрез които да отбелязвате къде в момента има задръстване, произшествие, полицейски патрул, затворена улица и каквото още се сетите. Така, движейки се по избрания от вас маршрут, и вие ще може да се информирате от маркерите, оставени от други Waze потребители.
Както споменах, всички функции, за които ви таксуват конкурентните GPS приложения, тук са безплатни – гласови напътствия, скоростомер, камери за скорост, състояние на трафика, дневен и нощен режим и т.н. Дизайнът на приложението е изключително забавен и ще ви накара да се усмихвате постоянно. Поддръжката на социалните мрежи, като Facebook, Twitter, Foursquare, също не е пропусната.
Убедете се в думите ми и се включете напълно безплатно в супер забавното Waze общество. 

Цена: Безплатно

 

П.П. Ако имате въпроси от рода на: „А как се самоиздържа приложението, щом всичко е безплатно, а при останалите е платено?“, изгледайте второто видео и ще разберете сами.

 

 

Връзка към играта: Waze Social GPS & Live Traffic от Waze


Songify

 

songifyЧували ли сте за Auto-tune? Това е нашумелият начин да превърнете обикновена реч в песен по един много забавен и артистичен начин. Със Songify може да се присъедините към милионите фенове на Аuto-tune. След като инсталирате и стартирате приложението, просто запишете гласа си под формата на нормална реч и то ще я превърне в страхотно звучаща песен. Създателят на Auto-tune се казва Грегъри Брадърс, а Songify е официалното му приложение. Най-известният и запомнящият се хит, Bed intruder song, е създаден именно от него. Насладете му се от видеото по-долу.

Цена: Безплатно

 

Връзка към играта: Songify от Smule


CallApp Caller Contact Manager

 

callappРазличните производители на смартфони с Android имат и различни стилове за менюто на книгата с контакти и менюто по време на разговор. Някой от тях като HTC например добавиха социални приставки към тези менюта и само с един поглед може да научите различна информация за човека, с които разговаряте.
CallApp ви дава още по-разширени възможности, с които сами да определите как и какво да се показва по време на разговор, когато ви се обаждат, или просто видимата информация за абоната от телефонния ви указател. Можете да добавите персонална информация към всеки отделен абонат чрез поддръжката на най-използваните социални мрежи, като: Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ и Badoo. Опитайте.

Цена: Безплатно

 

Връзка към играта: CallApp Caller Contact Manager от CallApp


AfterFocus

 

afterfocusПриложението After Focus ви дава нови възможности за обработка на снимките ви. С него можете прецизно да редактирате дадена снимка, така че фокусът й да попадне точно там, където искате. Изберете и между разнообразни филтри и ефекти на замъгляване на определени зони, за да акцентирате върху предпочитаните места. Впечатлете приятелите си, като им покажете резултатите си чрез Facebook & Twitter.

Цена: Безплатно

 

Връзка към играта: AfterFocus от MotionOne


Cerberus anti theft

 

cerberusВ днешно време едно от най-неприятните и стресиращи неща, които могат да ви се случат, е да загубите смартфона си.
Преди време компанията HTC предостави на своите потребители сайта HtcSense.com, в който имаше възможност да управлявате определени функции на смартфона ви, но поради едни или други причини той беше спрян. Казвам това, защото в Google Play попаднах на приложение, което ще ви позволи да управлявате Android устройството си чрез специален сайт в интернет. Със Cerberus anti theft ще сте в състояние да правите почти всичко с вашия смартфон от разстояние. Ако „немислимото“ се случи, то бъдете спокойни, за секунди можете да проследите в реално време местоположението на устройството си. Да изпратите до него известяващо съобщение, че сте го загубили и искате да ви бъде върнато. Да подслушате инкогнито разговора на човека, който го е намерил/откраднал. Да кажете на телефона да направи снимка или видео отново в режим инкогнито и да ви изпрати заснетото. Да блокирате използването на различна SIM карта от вашата. Да изтриете (в краен случай) данните от паметта на телефона. Да видите списък с последните проведени и приети разговори и sms кореспонденция... И още много полезни и важни за вас действия, с които ще направите живота на крадеца много, много неприятен.

Цена: Безплатно за първите 7 дни

 

Връзка към играта: Cerberus anti theft от LSDroid

 

Приложения за iOS:

Everyme (*)

 

everymeEveryme е вашата лична социална мрежа. За разлика от всички останали социални мрежи, които са крайно отворени към всички, тази е ориентирана единствено към тесен приятелски кръг, създаден лично от вас. Вече не е нужно да се притеснявате или да внимавате, каква информация споделяте и от кои очи би се видяла. Всичко, което харесвате и искате да споделите, ще остане единствено между кръга от приятели, с които общувате. Както и в реалния живот е важно да имате интимни моменти с приятелите си, и тук ще съумявате да запазите същото ниво на конфиденциалност. Супер, нали!

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към играта: Everyme от Everyme, Inc.


Sidecar.me (*)

 

sidecarПриложението Sidecar.me ви позволява да провеждате напълно безплатни гласови и видеоразговори, както и да споделяте снимки и информация за моментното ви местоположение. Дори в рамките на САЩ и Канада можете безплатно да се обаждате и на абонати извън Sidecar.me. След като осъществите двустранната връзка, на екрана си ще видите характерната телефонна шайба от едно време, в чиито 4 дупки ще видите следните опции: See what I see, Photo, Contact и Location. В двата долни ъгъла са и опциите за изпращане на текстово съобщение и изключване на звука, а отдолу в средата се намира и бутонът за край на разговора. Интерфейсът е удобен и лесен за разучаване. Успех!

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към играта: Sidecar.me от Sidecar Communication, Inc.


TuneWiki - Lyrics with Music (*)

 

tunewikiTuneWiki е музикален плейър с възможност за следене на текста на всяка песен в реално време в караоке стил. Т.е. ако слушате дадена песен с плейъра на приложението, на екрана си ще виждате  как текстът се движи пред очите ви в синхрон с музиката. И не само това. Приложението ви позволява да превеждате текста на песните в реално време на повече от 40 езика (друг е въпросът, колко достоверен е преводът). Друга полезна опция е наличието на бутон за разпознаване на песента, като най-хубавото е, че броят на разпознаванията е неограничен и затова няма да платите нито стотинка. С TuneWiki може да научите и всичко за изпълнителя (албуми, дискография, биография) и естествено за съответната песен. Убедете се сами в качествата му, безплатно е!

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към играта: TuneWiki - Lyrics with Music от TuneWiki Inc.


Ban.jo (*)

 

banjoАктивирайте своите социални супер сили с Banjo! Banjo е социална услуга, която обединява на едно място всички най-известни социални мрежи, като: Facebook, Twitter, Foursquare, Instagram и т.н. Целта е да виждате в реално време всичко, което се случва с приятелите ви във всички социални мрежи едновременно. Бъдете на 5 места по едно и също време, вижте кои приятели са най-близо до вас, вижте обновените им статуси, вижте снимките качени от тях... без нито за миг да напускате Banjo. Ако сте hardcore воайор, то Banjo е точно за вас. Успех!

Цена: Безплатно

 

Връзка към играта: Ban.jo от Banjo


ShoeBox (*)

 

shoesboxПревърнете своя iPhone в мобилен фото скенер и дайте нов живот на старите ви хартиени снимки. ShoeBox ще ви помогне да сканирате точните размери на снимката със специалните си контури и възможности за настройване на яркостта и цветовите нюанси. Вече готовите снимки ще може да запаметите в паметта на iPhone-a си или в 1000memories.com, след като си направите регистрация там. За да сте спокойни, че тези важни за вас снимки няма да бъдат виждани от лица, които не желаете, имате на разположение опции за сигурност и ограничаване на достъпа само с покани, изпратени от вас. Така снимките ви ще са архивирани на сигурно място за бъдещите поколения.

Цена: Безплатно

 

Връзка към играта: ShoeBox от 1000memories

FLUD (*)

 

fludРазработчиците от Rabbit, Inc. представят FLUD като нов вид четец на новини. И това е точно така. Той представлява малък личен вестник, който много наподобява социалните възможности на Twitter. В него вие и приятелите ви се абонирате за определен вид новини според личния си вкус. След това желаещите да следят от какво се интересувате и какви материали четете, ще могат да го направят посредством бутона Follow или обратното Unfollow. Така ще можете да споделяте интересите си с всеки, който желае същото. Свързаността с други социални мрежи е налична и ще ви улесни в споделянето с хора извън FLUD. Приятно четене.

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към играта: FLUD от Made By Rabbit, Inc.


Flipboard: Your Social News Magazine (*)

 

flipboardКогато за първи път попаднах на Flipboard, най-силно ме впечатли начинът за прелистване между новините и страниците вътре в тях. Прелистването в това приложение е идентично с прелистването на стандартен хартиен календар, т.е. хващате страницата от долния й край и загъвате нагоре, докато не се обърне новата. Подобно на други приложения за следене на новинарски емисии и списания, тук ще можете да добавите и случващото се в личните си профили във Facebook, Twitter, Instagram, SoundCloud и т.н. Уверявам ви, че усещането при използването на Flipboard е като при никое друго приложение за четене на новини. В момента то е налично в App Store и съвсем скоро се очаква да бъде и в Google Play, но ако сте Android потребител и не ви се чака, може да потърсите .apk файлът в интернет, както направих и аз ;).

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към играта: Flipboard: Your Social News Magazine от Flipboard Inc.


KLIK

 

klikKlik е приложение, използващо камерата на iPhona ви, за да разпознае лицата на приятелите ви и автоматично да ги отбележи във Facebook. Стартирайте Klik и насочете камерата към лицето на ваш приятел и след кратка обработка на образа до него ще се появи името му, а на вас ще остане да свършите останалата част с публикуването в социалната мрежа. Ако все пак камерата не се справи автоматично с разпознаването, на разположение имате и специален learn режим, с който да калибрирате способностите на Klik. (Little creepy, б.а.) ;)

Цена: Безплатно

 

 

Връзка към играта: KLIK от Face.com Inc.


Awesome Calendar (+Google Task/Diary)

 

awsome calendarНай-накрая синхронизирането с Google Tasks е възможно!!! С Awesome Calendar можете да синхронизирате задачите си с всички iPhone календари, списъци с бележки, снимки, информация за времето, е-поща, списъци с пароли и т.н. Всичко това получавате в една изискана и типично за iPhone елегантна опаковка. Едва ли трябва да ви казвам, че контролът на качеството при Apple е на първо място, затова просто последвайте връзката към Awesome Calendar и се насладете на този прекрасен помощник от първа ръка.

Цена: 3$

 

 

Връзка към играта: Awesome Calendar(+Google Task/Diary) от YunaSoft Inc.


Pocket Poet

 

pocket poetИзберете ваш специален човек и лесно и бързо му подарете прекрасен куплет. Да намерите точните думи невинаги е лесно, но знайте, че с това приложение ще бъде по-лесно. Със страхотни теми, цветове и шаблони изразете какво чувствате и бъдете засмени. Поставете красивите думи, сътворени отлично, и накарайте някой да им се радва прилично.

... Направих бледи опити за рима, но както се казва: "Ако няма рима удари ма :D!" (от автора)

Цена: Безплатно

 

Връзка към играта: Pocket Poet от Fairlady Media

 

 

Тагове: