Най-голямото предизвикателство на Google по отношение на Android и до ден днешен си остават ъпдейтите. Въпреки че компанията редовно обновява своята линия Nexus, партньорите й в лицето на LG, Samsung, Sony и HTC често не споделят същите виждания за бързина на актуализациите. 

Google обаче работи по нова стратегия, която ще ги накара да обърнат по-сериозно внимание на ъпдейтите на своите телефони. 

Големият проблем на Android продължава да бъде фрагментацията. Това е един от силните козове на Apple, при която ъпдейтите пристигат мигновено за всички устройства и то в деня, в който обновленията са официално пуснати. 

Google обаче работи по изготвянето на класация на производителите с най-бързи и най-редовни софтуерни актуализации, за да може да ги "засрами", твърди Bloomberg, цитирайки запознати източници. 

Не само Google е недоволната от бавните ъпдейти, посочва изданието. Наскоро холандско сдружение за защита на потребителите започна съдебно дело срещу Samsung заради изоставянето на множество устройства без последните версии на Android. В САЩ пък комисията по комуникации FCC изпрати писма до мобилни оператори, производители, Apple и Google с въпроси как могат да подобрят процеса на ъпдейтване, за да стане той по-бърз. По този начин натискът върху Google идва от всички страни, заради което и самата тя е принудена да приложи нови тактики. 

Според източниците по-рано тази година Google е изпратила въпросната класация с най-добрите производители на всички партньори и е "заплашила", че ще направи списъка публичен, за да отбележи проактивните компании. 

Прочетете: Google създава свой център за развитие на технологии за самостоятелно шофиране

Тагове: